La família d’Elisa Díaz, desallotjada al tercer intent

Cinc dotacions antidisturbis dels Mossos han procedit al desnonament

Elisa Díaz i el seu marit atenent els mitjans de comunicació
El desallotjament ha concentrat molts mitjans de comunicació a les portes de la vivenda
Un dels manifestants ha patit ferides lleus durant el desallotjament
Els manifestants han cridat a les portes de l'Ajuntament demanant una reunió amb l'alcaldessa
Moment en què Elisa i el seu marit entren a l'Ajuntament amb la portaveu de la Plataforma d'Afectats per Hipoteques, Ada Colao, per entrevistar-se amb l'alcaldessa

Poc després de les 8h cinc dotacions antidisturbis dels Mossos d’Esquadra i dos cotxes patrulla han procedit a desallotjar la família d’Elisa Díaz -el matrimoni i una filla de 6 anys- del seu domicili, al carrer Duc de Tetuan. Era el tercer intent de desnonament després que en les anteriors ocasions –l’última el 21 de juny- la pressió popular, mobilitzada a través de la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH), impedís que l’acció es fes efectiva. Avui, però, la PAH preveia que la procuradora i la secretària judicial arribessin a partir de les 9h i per això, en el moment en què ha arribat la policia només hi havia cinc veïns concentrats davant de l’edifici, un d’ells el regidor d’ICV-EUiA, Óscar Gil, qui ha criticat la contundència amb què han actuat els agents empentant un dels participants a la protesta –Pablo Torres, veí de l’Hospitalet- ferit al cap i al braç en caure a terra.

Elisa Díaz, portaveu de la PAH a Montcada i Reixac, ha explicat als mitjans de comunicació que l’entitat bancària amb la qual havia signat la hipoteca, la Kutxa, s’ha quedat amb el pis per tan sols 15.000 euros, ja que el préstec i els costos judicials pugen a 312.000 i, malgrat haver perdut l’habitatge, l’entitat li continua reclamant un deute de 297.000, xifra que la família es nega a pagar.

Díaz també s’ha mostrat molt crítica amb l’Ajuntament a qui ha acusat de no donar-li cap mena de suport, motiu pel qual, acompanyada de membres de la PAH, s’ha manifestat davant del consistori demanant una entrevista amb l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), que finalment ha accedit a reunir-se amb la família i la portaveu de la PAH, Ada Colao. A la reunió també està present el regidor d’Habitatge, Jonathan Martín (PSC).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari