La Favmir continua amb les protestes de cada dijous

La Federació es va reunir ahir amb les executives locals i diputats del PSC i CiU

La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) ha convocat aquest dijous, 10 de novembre, com cada setmana, una concentració a la plaça Lluís Companys (19.30h), que culminarà amb una nova mobilització, l’onzena que organitza el col·lectiu des del juliol passat per tal de recuperar les urgències nocturnes al CAP del centre. Com és habitual, a partir de les 23.30h, un grup de veïns també es tancarà a l’interior de l’equipament sanitari. L’acció arriba després de la reunió que ahir dimecres, 9 de novembre, la Favmir va mantenir amb les executives locals del PSC i de CiU.

La primera secretària dels socialistes i alcaldessa, María Elena Pérez, acompanyada d’altres representants del seu grup –Ana Rivas i M. Carmen Porro- i del diputat Josep M. Sabaté es van entrevistar amb els representants de la Federació i es van comprometre a seguir treballant per recuperar les urgències nocturnes. El grup parlamentari del PSC presentarà al Parlament una interpel·lació en aquest sentit. “Serà la quarta que presentarem fins ara ja que, a instàncies d’aquest govern municipal, n’hi hagut tres més en referència a l’Hospital Ernest Lluch, als serveis de pediatria i ginecologia i a les retallades sanitàries que han afectat tota la comarca“, ha explicat Porro. La portaveu del grup socialista a l’Ajuntament ha afegit que continuaran fent totes les accions que calgui perquè qui té les competències en la matèria -en aquest cas la Generalitat- garanteixi uns serveis sanitaris de qualitat a la població. 

Per la seva banda, els diputats de CiU al Parlament Assumpció Laïlla –portaveu del seu grup a la comissió de salut– i Joan Recasens –diputat del Vallès Occidental– es van comprometre amb la Favmir a debatre amb la resta de membres del seu grup parlamentari un document que els va lliurar el col·lectiu veïnal, a través del qual demanaven el retorn de les urgències nocturnes i millores respecte als serveis de ginecologia i pediatria. Ho ha explicat el portaveu local de CiU, Joan Maresma, qui conjuntament amb altres membres de la direcció de la coalició nacionalista a Montcada van prendre part en aquesta reunió, celebrada al seu local, al carrer Major.

Com a grup municipal i partit local, vam mostrar als diputats la nostra disconformitat amb la retirada de l’atenció continuada i a la Favmir els vam comunicar que, com a membres del govern, no anirem per la via de la mobilització sinó que continuem apostant pel diàleg”, ha dit Maresma, qui ha recordat que el 23 de novembre, l’executiu local res reunirà amb el Secretari d’Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Francesc Sancho. Els diputats de CiU van avançar a la Favmir que la reunió del seu grup parlamentari es farà després de les eleccions generals del 20 de novembre.

 

Valoració de la FAVMiR

El president de la Federació veïnal, Antonio Cera, considera que és positiu mantenir contactes amb els grups polítics cara a recuperar els serveis que s’han reduït a causa de les retallades pressupostàries, tot i que no accepta l’argument que hi ha molt dèficit a cobrir tant a la Generalitat com per exigències de l’Estat. “No hi ha cap argument que justifiqui aquest atac a la sanitat pública”, ha dit Cera, qui confia que la pressió dels grups al Parlament ajudi a capgirar la situació. La FAVMiR va aprofitar la trobada amb els dos socis de govern a l’Ajuntament per reclamar la seva presència a les mobilitzacions que es fan cada dijous. De moment, però, el govern opta per seguir la via de la negociació amb la Generalitat.

Seccions:

Deixa un comentari