La Favmir fa avui l’última protesta de l’any per reclamar les urgències nocturnes

El col·lectiu va organitzar ahir una xerrada sobre mobilitat i pobresa energètica a càrrec del president de la Confavc

El president de la Confavc, Jordi Giró, i el president de la Favmir, Antonio Cera, durant la xerrada sobre mobilitat i pobresa energètica ahir a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada (Favmir) fa aquest dijous (19h, plaça Lluís Companys) l’última manifestació del 2014 per reclamar la recuperació del servei al CAP Montcada, al passeig Jaume I. “Cara l’any vinent les protestes tindran un altre format, però la reivindicació continuarà sent la mateixa”, segons va anunciar el president del col.lectiu, Antonio Cera, durant la xerrada sobre el tribut de mobilitat i la pobresa energètica que va fer el president de la Confederació d’AV de Catalunya, Jordi Giró, ahir a la Casa de la Vila. El pròxim 11 de desembre, la Favmir participarà a la manifestació convocada conjuntament amb AV de Nou Barris contra la pobresa i la injustícia social. El punt de trobada a Montcada serà l'estació de Can Sant Joan, a les 18.30h.

 

“Seguirem reclamant la redacció d’una llei de finançament del transport públic que contempli el servei com un bé social”, va explicar Giró, qui va avançar que l’Entitat Metropolitana del Transport no apujarà les tarifes el 2015 i posarà en marxa la T-Mobilitat. Es tracta d’un nou sistema tarifari promogut per la Generalitat que integrarà tots els transports en un únic suport intel·ligent. Aquest nou sistema vol afavorir la utilització del transport públic amb descomptes per ús, adaptant el preu del transport públic a la mobilitat real de cada ciutadà i permetent a l'usuari decidir el sistema de pagament del seu transport, ja sigui prepagament, domiciliació bancària del rebut o recàrrega per Internet, entre d’altres. El sistema substituirà les actuals targetes de prepagament (T-10, T50/30, T-Jove) i modificarà el sistema de corones tarifàries. Es preveu que s'iniciï la fase de proves el 2015 per entrar en servei de manera progressiva durant el 2016. “Farem un seguiment exhaustiu per veure que la T-Mobilitat s’ajusta a l’objectiu de garantir la tarifació social i beneficiar les persones que utilitzen el transport públic”, va dir Giró. Sobre el recàrrec de mobilitat, que es calcula en funció del valor cadastral, el representant de la Confavc va comentar que hi ha un acord que contempla que el tribut desaparegui quan entri en vigor la nova llei del transport.

 

Respecte la pobresa energètica, la Confavc i altres plataformes demanaran dimarts vinent al Parlament que les persones que no poden pagar els subministraments bàsics aquest hivern quedin exemptes d’abonar les factures. “No volem que a les famílies afectades se’ls ajornin els pagaments com es va fer l’any passat”, va dir el president de la Confavc.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari