La Favmir i la Taula de la Sanitat participen en una acció reivindicativa a l’hospital Vall d’Hebron

L’acte, convocat pel moviment Marea Blanca, denuncia les llistes d’espera i altres mancances vinculades a les retallades

La Favmir i la Taula de la Sanitat van participar ahir a la jornada de mobilitzacions davant dels grans hospitals públics, de Catalunya i tot Espanya, que va convocar el moviment Marea Blanca per protestar contra les llistes d'espera per a intervencions quirúrgiques, per a proves de diagnosi i, també, per a visites. En concret, el col·lectiu montcadenc es va concentrar al migdia davant les portes de l'hospital de la Vall d'Hebron.

Els sindicats es van sumar al moviment  perquè es resolgui el problema i denuncien que l'espera a la sanitat catalana continua per sobre de la mitjana espanyola. Per això reclamen canvis estructurals, com torns de tarda als hospitals, que sigui incompatible per a un metge treballar alhora a la pública i a la privada, o que el metge de família atengui amb un màxim de 48 hores. Aquestes manifestacions s'han fet uns dies després que el departament de Salut fes públiques les dades de les llistes d’espera a Catalunya, segons les quals hi ha 160.000 persones esperant per operar-se. 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari