La Favmir presenta al públic la seva proposta de millora del transport

Les AV que hi han participat han mostrat les seves queixes

La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) ha aprofitat l’organització de la seva tercera festa reivindicativa –aquest diumenge a la plaça de la Ribera– per presentar públicament la seva proposta per millorar el transport públic del municipi. En nom del col·lectiu, Alejandro Regorigo ha explicat que la principal reivindicació és “aconseguir que l’autobús 155 sigui una circumval·lació”. Aquest autobús fa el trajecte entre Can Cuiàs i Terra Nostra. Pel que fa a l’autobús 96 (Sagrera-Mas Rampinyo), es demana que el final del trajecte sigui davant el centre comercial El Punt, “per facilitar l’enllaç amb el 155 i perquè la població hi pugui anar a comprar o al cinema amb facilitat”, ha apuntat Regorigo, qui ha reconegut que el nou sector de Mas Duran ara està millor connectat amb l’ampliació del 96 que es va fer a la primavera. La Favmir també demana que l’autobús nocturn N-3 arribi fins a Terra Nostra i sobre el 103 –que opera només els caps de setmana– es demana que faci les mateixes parades per Can Sant Joan que el 155 i el 96, per l’ambulatori del centre i que quan arribi a Montcada Nova, en comptes d’anar cap a la Font Pudenta, primer passi per Mas Rampinyo i el centre comercial El Punt.

 

La Favmir i totes les AV que han participat a la festa han fet públiques les seves demandes, en el torn de parlaments o bé en l’estand que cada entitat hi ha muntat. Les reivindicacions comunes les ha exposat el president de l’ens, Antonio Cera, qui ha denunciat l’increment del preu de les tarifes de la llum i de l’aigua, ha demanat que el preu del transport “sigui just”, s’ha posicionat en contra de les zones blaves i ha assegurat que “gràcies a les gairebé 7.000 signatures que vam presentar per millorar la sanitat al municipi, sembla que se n’han introduït millores”. Elisa Fernández, presidenta de l’AV de la Ribera, el barri amfitrió, ha dit al seu discurs que el Pla Integral del barri –on s’han fet actuacions en els àmbits públics i privats a través de la Llei de barris– “ha servit per generar malestar entre els veïns perquè se’ns han demanat molts diners per rehabilitar els immobles i aquí, un barri de gent obrera, hi ha molta gent que no pot pagar”. Des de l’AV de Can Sant Joan, el seu president, José Luis Conejero, ha denunciat públicament la brutícia del barri, els sorolls que provoca la nau de l’Adif i les molèsties que genera la cimentera Lafarge. “Si l’Ajuntament escoltés els veïns no s’haurien fet aberracions com la plaça Nicaragua, que només tres anys després s’ha de tornar a remodelar”, ha apuntat Conejero.

 

Des de l’AV de Terra Nostra, Montse Sánchez ha parlat del context actual de crisi i ha dit que “a les AV ens toca col·laborar i donar suport les persones que pateixen la crisi en la mesura que puguem”. Sánchez ha destacat que treballarà perquè es resolgui el tema de la zona 15, la conservació de les zones verdes, la millora del Centre Cívic i s’ha mostrat satisfeta per les obres de condicionament del casino. En representació de l’AV de la zona 21 de Terra Nostra, Mercedes López ha parlat de la situació del sector, del que ha dit que els carrers estan intransitables, que la zona s’ha quedat sense clavegueram i que encara hi ha restes de la nevada del març passat. Sobre les noves construccions, López ha denunciat que “a nosaltres el consistori no ens deixa edificar i en canvi han donat permisos a constructores”. El president de l’AV de Can Cuiàs, Pedro Herrera, ha fet un parlament breu i ha dit a l’Ajuntament que “si no és capaç de mantenir els acords, li retirarem el nostre suport”. Preguntat per laveu.cat, Herrera s’ha referit a peticions com el condicionament del carrer Circumval·lació, l’habilitació del centre cívic per als discapacitats i la gent gran, la neteja del barri i donar una solució al problema de l’aparcament.

 

Toni Corral, de l’AV Montcada Nova-Pla d’en Coll, ha demanat públicament explicacions sobre les inundacions d’aquest estiu al voltant de la plaça Espanya: “Com pot ser que recent estrenat el soterrament de la nacional i amb una obra nova es produís aquest problema?”. Corral també ha parlat de la necessitat del nou institut Montserrat Miró i de la manca de servei de pediatria d’urgències als ambulatoris del municipi. Com a president de l’AV de Can Pomada, Regorigo ha parlat de la problemàtica d’entrada i sortida de camions i dels problemes amb els accessos i la il·luminació del sector de Mas Rampinyo. La Favmir ha convidat a la plataforma ‘Los lunes al sol’ i en el torn dels parlaments, el portaveu del col·lectiu, José Antonio Grillo, ha demanat als presents que donin suport a la seva causa: “No ens ha de fer vergonya dir que estem a l’atur, hem de sortir al carrer i reivindicar que la crisi no l’hem de pagar els que no l’hem provocada”. També hi ha assistit Diosdado Toledano, organitzador de la II Marxa contra l’atur –que va passar per Montcada els dies 6 i 7 d’octubre– i ha manifestat que “la Marxa  ha aconseguit trencar el mur del silenci al voltant dels aturats”.

 

I a banda de les qüestions reivindicatives, la festa també ha comptat amb activitats lúdiques. La Unió d’Escacs Montcada ha organitzat partides simultànies, hi ha hagut una competició de petanca, inflables i hi ha actuat els grups de ball flamenc de l’Associació Triana i del Grup de Dones de Can Cuiàs. L’AV de la Ribera ha ofert una xocolatada i un taller de manualitats. La festa ha acabat amb una degustació de migues.

Deixa un comentari