La Favmir registra 1.800 reclamacions a l’OAC perquè retornin les urgències a la nit

El col·lectiu veïnal diu al govern local que no és el seu portaveu

Membres de la Favmir a la porta de l'Ajuntament, mostrant algunes de les reclamacions ciutadanes
Silvia Díaz

Una representació de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir) ha lliurat aquest dimarts, 20 de març, al matí un total de 1.800 reclamacions ciutadanes a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament, demanant el retorn del servei d’urgències nocturnes al CAP de la plaça Lluís Companys. “Volem mostrar a l’Ajuntament que hi ha més gent que vol la recuperació del servei a més de les que acostumem a manifestar-nos els dijous”, ha explicat el president de la Favmir, Antonio Cera. Després de registrar els documents a Montcada, el col·lectiu ha fet aquest mateix acte a Sant Cugat, on hi ha la seu del Servei d’Atenció Primària del Vallès Occidental.

El CatSalut ja té constància d’aquestes reclamacions perquè la Favmir, a mida que ha anat recollint-ne, les ha registrat al CAP. És per aquest motiu que els veïns que van signar les primeres reclamacions estan rebent una casa una carta signada pel director del SAP de Cerdanyola-Ripollet, Òscar Solans, en la qual s’informa que el tancament de les urgències a la mitjanit respon a un pla d’optimització de recursos que està aplicant la Generalitat. “No ens sembla bé l’argument que ens donen sobre que l’activitat assistencial a l’atenció continuada va a menys, el que han de fer és retornar les urgències”, indica Cera.

D’altra banda, la Favmir ha criticat el comunicat que divendres passat va emetre el govern local respecte l’ambulància nocturna, que finalment no s’habilitarà per recomanació del Servei d’Emergències Mèdiques. L’executiu local lamentava que la Favmir reclamés el vehicle quan, en una reunió feta el dia 5, li va comunicar que el servei no s’habilitaria. “Nosaltres no som el portaveu de ningú, si l’Ajuntament vol explicar alguna cosa que ho faci pels seus propis mitjans”, ha manifestat Cera.  

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari