La Favmir seguirà fent cada dijous les manifestacions i els tancaments al CAP del centre

El col·lectiu ho va decidir aquest dijous en l’assemblea que va fer a la Casa de la Vila

D'esquerra a dreta, Lola Castro, Antonio Cera i Trinidad Cuesta durant l'assemblea que la Favmir va fer a la Casa de la Vila
Arxiu/Sílvia Alquézar
Lola Castro i Trinidad Cuesta, amb Antonio Cera, de la Favmir, durant la xerrada que van fer el passat mes de gener

La Favmir continuarà amb la mateixa estratègia dels últims tres anys i mig –les manifestacions i els tancaments al CAP de Jaume I cada dijous– per reclamar la recuperació de les urgències mèdiques nocturnes a l’ambulatori del centre. Així ho va decidir l’entitat en la primera assemblea del 2015 que va fer aquest dijous a la Casa de la Vila, amb força assistència de públic. L’acte va comptar amb la intervenció de Lola Castro, de la  Plataforma en defensa de la sanitat pública al Baix Llobregat, i Trinidad Cuesta, de la coordinadora SAP-Muntanya, que aglutina les entitats de l’àrea sanitària que depén de l’hospital de la Vall d’Hebron, que dóna servei a 450.000 persones, entre les quals hi ha els habitatants de Montcada i Reixac.

 

Les dues activistes van fer una repassada per algunes de les retallades que s’han fet des del 2010 com l’eliminació de les urgències nocturnes en alguns centres d’atenció primària, el tancament de plantes als hospitals i la reducció de la plantilla de professional, entre d’altres.  “El govern de CiU ha reduït el pressupost de la sanitat pública en un 20%, mentre que les empreses privades d’aquest sector han triplicat els guanys”, va denunciar Castro, qui va comentar que s’han derivat més de 6.000 pacients a centre privats i concertats per reduir les llistes d’espera. “Aquest és l’autèntic mecanisme que tenen per privatitzar el sector públic”, va dir Castro.

 

Per la seva banda, Trinidad Cuesta va explicar les accions que ha dut a terme el col.lectiu SAP Muntanya per mantenir els serveis de l’hospital de la Vall Hebron. La plataforma recomana als usuaris fer reclamacions quan l’atenció sigui deficient i exigir que la visita es faci en el seu hospital públic de referència i no en centres concertats o privats. “Estem en un any crucial perquè tot això canviï. És el moment de fer una marea blanca a Catalunya per recuperar la sanitat pública de qualitat”, va indicar Cuesta, qui va avançar que en l’agenda de protestes del col·lectiu hi ha previst fer una cadena humana i tancaments simultanis a diferents ambulatoris.  La Favmir durà a terme la primera manifestació del 2015 el pròxim 22 de gener. “Seguirem fent les mateixes mobilitzacions i ens sumarem a les que es proposin des d’altres plataformes en defensa de la sanitat”, va manifestar el president de la Favmir, Antonio Cera.

Seccions:

Deixa un comentari