La Generalitat activa el protocol de detecció de la grip aviar al Besòs

En els darrers dies s’han trobat diverses aus mortes al riu, principalment ànecs collverts i domèstics, però també gavines i algun camallarg

Davant l’aparició de diversos exemplars d’aus mortes al Besòs, el Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha activat el protocol de detecció de la grip aviar. La primera troballa feta a Montcada va ser el passat 21 de juliol al riu Ripoll, a l’alçada de la fàbrica Maheso, al polígon de La Ferreria, on el Servei de Medi Ambient de l’Ajuntament va localitzar una dotzena d’animals morts.
Segons fonts del govern autonòmic, dilluns 23 de juliol es van trobar 25 ànecs, 10 gavines i un camallarg morts al Besòs, a l’alçada del pàrquing de camions de la carretera de la Roca. Un equip de veterinaris i agents forestals van recollir alguns cadàvers d’aquest indret ahir al migdia per tal d’enviar-los al laboratori i esbrinar la causa de la mort. Un altre equip ha visitat aquest matí alguns trams del Ripoll per localitzar més cossos (a la fotografia). El resultat de les investigacions no estarà disponible fins d’aquí unes setmanes.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari