La Generalitat contempla una inversió de 20 milions per a Montcada

Una partida de 9,3 milions es destinarà a la segona fase del soterrament de la C-17

La Generalitat té previst invertir més de 20 milions d’euros durant el 2008 a Montcada. Aquest total correspon a actuacions que l’executiu català farà directament al municipi i també a projectes que afecten Montcada i altres poblacions del voltant. La proposta incorpora una partida de 9,3 milions d’euros per a les obres de millora de la cruïlla entre les carreteres N-150 i la C-17 a l’alçada de Can Sant Joan.

L’actuació consisteix a construir una rotonda al nivell de l’encreuament actual de les dues nacionals per permetre la circulació del trànsit urbà de Montcada, mentre que el tronc central de la C-17 s’aixecarà en un tram de 1.100 metres per donar continuïtat als vehicles de pas. La rotonda tindrà un diàmetre exterior de 60 metres i dos carrils de quatre metres. Els treballs formen part del projecte global de soterrament de la C-17 al seu pas per Montcada, la primera part del qual ja està en marxa i consisteix a soterrar la nacional en un tram de 800 metres que discorre per Mas Rampinyo i Pla d’en Coll.

Un total de 7 milions d’euros es destinaran a projectes a Mas Duran. El projecte econòmic de la Generalitat inclou una partida de 2 milions d’euros per a la promoció de 42 habitatges de lloguer per a joves que l’Institut Català del Sòl (Incasòl) està aixecant a la zona. La proposta 2008 també inclou 3,5 milions per a la construcció d’una altra promoció de 92 pisos de l’Incasòl, en règim de lloguer general.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), s’ha felicitat perquè els comptes de la Generalitat contemplen les partides per a la construcció dels pisos però considera que arriben amb retard. “Als pisos protegits de l’Impsòl els veïns ja hi viuen però pel que fa als de l’Incasòl, tot just s’està començant a construir la primera promoció”. L’edil també ha avançat que l’Oficina Local d’Habitatge gestionarà les sol·licituds d’accés a un dels pisos de lloguer.

Els pressupostos contemplen una partida d’1,5 milions d’euros per a la construcció de la nova escola d’infantil i primària a Mas Duran. L’equipament, que està previst que funcioni de cara al curs 2008-09, estarà situat en un solar de 8.000 m2 al carrer Joan Miró. Serà de dues línies i s’edificarà amb el sistema modular per agilitzar les obres. D’altra banda, la Generalitat també preveu una partida de 3,4 milions d’euros per al reforç del ferm de la C-17 entre Montcada i Parets del Vallès i una altra de 700.000 euros per a la senyalització i la construcció de barreres de seguretat a la zona denominada Parc de Sabadell.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari