La Generalitat emet un informe provisional favorable sobre els controls efectuats per la cimentera

Medi Ambient i Habitatge està pendent d’estudiar les al·legacions presentades pel consistori i les entitats locals

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha aprovat inicialment els dos controls que ha efectuat la cimentera Lafarge per tal de rebre l’autorització per fer servir biomassa. La Generalitat està ara avaluant les al·legacions presentades per l’Ajuntament, respecte als sorolls que emet la planta, i entitats com la Plataforma Antiincineració i el Grup de Medi Ambient. Segons publica el diari El Punt, la cimentera fa tres setmanes que està aturada per tasques de manteniment del forn, motiu pel qual la Generalitat no ha pogut avaluar els nivells de sorolls denunciats pel consistori.

 

Segons el Departament de Medi Ambient i Habitatge, el procés que s’està seguint “és el correcte”, en al·lusió a les crítiques del Grup de Medi Ambient que va denunciar que es presentés una proposta favorable al control 2 quan encara no s’havien respost les al·legacions al primer control. Un cop es resolguin totes les al·legacions, segons Medi Ambient encara no s’han presentat suggeriments al control 2, la proposa de Medi Ambient s’adreçarà a la comissió de la ponència ambiental perquè finalment doni l’autorització, la qual cosa pot succeir d’aquí a un parell de mesos.

 

D’altra banda, el grup municipal d’ICV-EUiA s’ha posicionat respecte a l’informe emès la setmana passada per la consellera de Salut, Marina Geli, que explicava a l’alcalde en una carta que els nivells de mortalitat de Montcada “no difereixen de la mitjana de Catalunya” i que no troba convenient dur a terme un estudi epidemiològic al municipi. La coalició no dóna cap valor a les dades aportades per Salut i ratifica el seu posicionament a favor del trasllat de la cimentera Lafarge, principalment en base a la seva ubicació propera als habitatges i les agressions al Turó.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari