La Generalitat ha rebut 53 propostes que opten als ajuts de la Llei de barris

Montcada ha presentat una projecte per a la rehabilitació integral de la muntanyeta de Can Sant Joan

52 municipis catalans aspiren als ajuts que atorga la Generalitat en el marc de la Llei de barris, entre ells, Montcada i Reixac. L’Ajuntament ha presentat a la cinquena convocatòria de les subvencions un projecte per a la rehabilitació integral de la muntanyeta de Can Sant Joan. Al 2005, la Ribera va entrar als ajuts de la segona edició. El Departament de Política Territorial i Obres Públiques va tancar la setmana passada el termini d’inscripció i ara ha de valorar entre quants municipis distribueix els 99 milions d’euros que té previst destinar a la rehabilitació de barris de Catalunya. Segons dades de la Generalitat, gairebé la meitat de les peticions es refereixen a la millora de l’espai públic i a fomentar la cohesió social. La decisió es farà pública al juny.

La principal característica del pla és que dóna suport a projectes multidisciplinaris que pretenen millorar barris o àrees urbanes que requereixen una atenció especial. En el cas de la primera convocatòria, ja s’han iniciat els treballs en més del 60% de les 13 poblacions guanyadores. Segons dades de la Conselleria, gairebé la meitat de les peticions que aspiren a la llei de barris es refereixen a la millora de l’espai públic, encara que en molts casos es complementen amb una iniciativa per fomentar la cohesió social.

L’Àrea Metropolitana compta aquest cop amb 21 candidats; 11 més corresponen a les comarques de Girona; 10 a la Catalunya central; cinc al Camp de Tarragona; tres a Ponent i dos a l’àmbit de l’Alt Pirineu i la Vall d’Aran. Una de les queixes de què no s’ha salvat mai el pla de barris és que els ajuntaments barcelonins solen acaparar aquestes subvencions, cosa que la Generalitat desmenteix. Els 99 milions que Política Territorial concedirà abans de l’estiu serviran per sufragar el 50% dels projectes, ja que una de les condicions d’aquesta llei és que els ajuntaments assumeixin la meitat del cost. Des del 2004, es calcula que el pla ha beneficiat un milió de persones.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari