La Horda considera que les declaracions del regidor de Medi Natural buscaven justificar la caça

L’entitat ecologista va redactar un manifest conjuntament amb La Màquia per generar un debat públic sobre l’acceptació o rebuig d’aquesta activitat al municipi.

Senglars a la carretera del cementiri de Collserola
Dani Font

L’Associació ecologista La Horda considera que les declaracions que va fer el regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell (ECP) en el Ple d’octubre, intentaven justificar la caça com a mètode de control de la població de senglars. El regidor va dir durant la sessió plenària que la població de senglars havia augmentat fins als 200.000 exemplars a l’Àrea metropolitana de Barcelona.

“Volem fer constar que l’afirmació del regidor no és veraç, ja que la població dels 200.000 exemplars no es dona a l’Àrea metropolitana de Barcelona sinó que aquesta quantitat és l’existent a tota la comunitat autònoma de Catalunya”, assenyala Leticia Almanza de La Horda. Respecte a la caça des de l’entitat ecologista assenyalen que no és un mètode de control poblacional sinó “una de les grans culpables del descontrol i desequilibri de la regulació natural de la fauna salvatge“.

La Horda conjuntament amb l’associació ecologista La Màquia van publicar un manifest titulat ‘Per una Montcada lliure de caça’ que ha aconseguit més de 900 signatures. L’objectiu de les dues entitats de Montcada era demanar als gestors dels parcs de la Serralada de Marina i Collserola i també a l’Ajuntament, que obrin un debat sobre el tema i que es convoqués una consulta perquè els habitants del municipi decideixin si volen que Montcada sigui una zona lliure de caça. Actualment, aquesta activitat es continua practicant als dos vedats que queden a Montcada, un al Pla de Reixac i l’altre a la Serralada de Marina. Des de La Horda lamenten que encara no han rebut cap resposta oficial per part del consistori.

Deixa un comentari