La JSC reivindica el seu paper fonamental per aconseguir la justícia social

L’organització local va celebrar divendres un sopar amb motiu del seu desè aniversari

Notorietat, formació, reflexió i debat són alguns dels objectius de futur que s’ha fixat l’agrupació local de la Joventut Socialista de Catalunya (JSC), que divendres passat celebrava un sopar a un restaurant de la ciutat amb motiu del seu desè aniversari. Una cinquantena de persones va assistir a l’acte, entre militants de l’organització juvenil tant de Montcada con d’altres municipis i del PSC local. Entre d’altres, el sopar va comptar amb la presència del primer secretari de la JSC local, Daniel Palomino; del responsable nacional de l’organització juvenil, Raúl Moreno; el comarcal, Marc Mellado, i del primer secretari del PSC local, l’alcalde César Arrizabalaga.

A la ronda de parlaments, el primer secretari al Vallès Occidental, Marc Mellado, qui va destacar que “les polítiques de la JSC han de transformar les injustícies socials i millorar la qualitat de vida dels joves”. Per la seva banda, el primer secretari de la JSC a nivell nacional, Raúl Moreno, va parlar sobre la importància del suport que dóna Montcada al traçat de la Línia d’Alta Velocitat que passa per la denominada Barcelona Nord, perquè “implicarà el desenvolupament del municipi i que el teixit empresarial s’acosti més al Besòs, que no pas al Baix Llobregat, com està passant a hores d’ara”. El secretari nacional també va parlar de la importància que el programa dels socialistes per a les eleccions generals del 9 de març inclogui reivindicacions juvenils, especialment en matèria d’habitatge. En aquest sentit, Moreno va lloar la tasca que l’Ajuntament està desenvolupant a Mas Duran en matèria de vivenda per a joves.

Per la seva banda, el primer secretari del PSC local i alcalde del municipi, César Arrizabalaga, va parlar de la importància que tant el partit com la secció juvenil treballin plegats i va apuntar que “els joves no són el futur del socialisme a Montcada, són el present”. En referència a les pròximes eleccions generals, el primer secretari de la JSC local, Daniel Palomino, va dir que el futur president del govern hauria de tenir en compte les particularitats dels joves de municipis com Montcada, amb manca d’oci i d’habitatge assequible.

També va fer parlaments qui va ser el primer secretari de la JSC quan es va refundar al 1998, Paco Hierro –exregidor de la Corporació– qui va dir que “la JSC local està ara en el seu millor moment”. Fent la vista enrera, Hierro considera que la secció local de la JSC ha aconseguit que a totes les llistes que el PSC ha presentat a les eleccions municipals des del 1998 “hagi hagut representació dels joves”. La regidora d’Infància i Joventut, Eva Gonzalo –qui també va ser primera secretària de la JSC– va destacar el paper “fonamental” d’agrupacions de joves, “tant polítiques com no, per impulsar les iniciatives de joventut que volem tirar endavant”. Gonzalo es va referir principalment al futur Consell Municipal de Joves. Els quatre primers secretaris que ha tingut la JSC a Montcada des de la seva refundació, al 1998, han estat: Eva Gonzalo, Daniel Palomino (actual), Paco Hierro i Lupe Lorenzana (per aquest ordre a la imatge). L’actual junta de la JSC la formen, a més de Palomino, Laura Martínez –secretària d’organització–i Cristian Manrúbia, secretari de formació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari