La LAV entra en marxa el 2013 sense el soterrament de la línia de Portbou

Enguany ens han deixat dos montcadencs il·lustres, l’exciclista Miquel Poblet i l’actor Joan Dalmau

El portal de notícies ‘laveu.cat’ ha fet un recull de les informacions més destacades que ha explicat durant el 2013, un any que serà recordat per l’entrada en funcionament de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) –a principi de gener– i l’incompliment del Ministeri de Foment d’iniciar les obres de soterrament de la línia de Portbou al seu pas pel municipi abans que acabin els treballs de la LAV. La Plataforma Tracte Just i l’Ajuntament han abanderat diverses accions per mostrar el seu malestar com ara la negativa per part del govern municipal de signar l’acta prèvia per començar les obres del pou de ventilació, al carrer Jaume I.

 

També ha estat l’any de la primera petita gran victòria de la lluita de l’AV Can Sant Joan contra la cimentera Lafarge. El Tribunal Superior de Justítica de Catalunya (TSJC) va sentenciar a favor de l‘entitat veïnal en el cas del recurs contenciós-administratiu que al novembre del 2009 va interposar contra la Generalitat per haver concedit a Lafarge l’autorització per cremar biomassa com a combustible. El cas segueix encara en els tribunals perquè tant la Generalitat com la cimentera han presentat recurs. Durant el 2013 han passat altres esdeveniments destacats com la finalització de les obres de la rotonda de la C-17, a Can Sant Joan, que ha permès acabar amb les retencions de trànsit en aquest punt durant els dies laborables.

 

Pel que fa a les reivindicacions, la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada (Favmir) ha celebrat els dos anys de lluita reclamant les urgències nocturnes a l’ambulatori de Montcada Centre. D’altra banda, el 2013 va ser l’any del desallotjament de la masia Can Piella, a Mas Rampinyo, on un grup de persones va iniciar un projecte de recuperació de l’edifici, el conreu d’horts ecològics i activitats culturals.

 

Durant el 2013 ens van deixar dues persones que han fet gran el nom de Montcada gràcies a la seva trajectòria professional com són l’exciclista Miquel Poblet i l’actor Joan Dalmau.

 

A nivell cultural, els grups montcadencs La Pegatina i Ítaca Band han tret al carrer nous treballs, mentre que en el capítol esportiu també cal destacar la creació de la Unió Bàsquet MiR fruit de la fusió dels diferents clubs de bàsquet de la ciutat.

 

En el capítol polític, cal destacar la presència de més d’un miler de montcadencs i montcadenques a la cadena humana de la Via Catalana que va organitzar l’ANC el passat Onze de Setembre. Altres temes importants en l’àmbit polític ha estat la peça cinquena separada del cas Mercuri, amb la declaració dels imputats i els testimonis, deixant pendent la causa per a la celebració de judici si així ho estima el jutge.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari