La Mancomunitat es consolida amb un pressupost de més d’un milió d’euros

Es dedicaran 120.000 euros per al concurs d’idees del futur hospital comarcal que es construirà a Montcada

El plenari de la Mancomunitat Ripollet-Cerdanyola-Montcada ha aprovat uns pressupostos per al 2008 de prop d’un milió d’euros. D’aquesta quantitat, 120.000 euros es destinaran a finançar el concurs d’idees per al futur hospital comarcal Ernest Lluch. Cada ajuntament, i també el de Barberà, ha avançat a la Generalitat 30.000 euros per accelerar els tràmits per fer realitat l’equipament sanitari. Està previst convocar el certamen a principi de l’any vinent i d’aquesta manera, treballar en paral·lel amb el Departament de Salut, que està a l’espera que els privats cedeixin els terrenys on es construirà l’hospital.

El sector Redosa, on s’instal·larà el centre sanitari, és una zona que passarà per una transformació urbanística en els pròxims anys i sobre la qual s’estan aprovant diverses modificacions del Pla General Metropolità. La zona està situada entre el límit de Montcada per la N-150, al barri de Terra Nostra, amb Cerdanyola i Ripollet. En aquest espai està previst fer noves zones residencials i altres equipaments, a banda de l’hospital. Els ajuntaments han presentat propostes de modificació de planejament i al plenari es va informar que el projecte estaria enllestit a l’estiu de l’any vinent. Respecte a l’hospital, l’alcalde de Montcada i Reixac i president de torn de la Mancomunitat, el socialista César Arrizabalaga, ha avançat que el 25 de gener la consellera de Salut, Marina Geli, presentarà el pla funcional de l’equipament. Els ajuntaments implicats han avançat els diners per fer el concurs d’idees, que es posarà en marxa al gener, i paral·lelament faran un conveni amb els propietaris dels terrenys on es farà l’hospital.

Els ajuntaments de la Mancomunitat van presentar una proposta de modificació del projecte urbanístic del sector Redosa sobre els blocs Sivis, situats al terme municipi de Montcada però molt a prop de Cerdanyola. Sobre el futur d’aquests immobles s’havien apuntat diversos projectes, però finalment s’ha previst rehabilitar l’entorn i mantenir els blocs, com ha indicat l’alcalde, César Arrizabalaga.

Els pressupostos de la Mancomunitat també incorporen una partida de 50.000 euros per a la redacció del pla estratègic de l’organisme, aportats per la Diputació de Barcelona.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari