La Marxa contra l’atur surt demà al matí des de Can Sant Joan

Al municipi es concentraran representants de 14 plataformes d’aturats del Vallès

La Marxa es va presentar ahir a la Casa de la Vila en una sala plena de representants de partits i entitats
Pilar Abián

Demà a les 10h sortirà des de la plaça de la Pedra de Can Sant Joan la Marxa contra l’atur convocada per les Assemblees de Treballadors i Aturats del Vallès. Els participants aniran caminant fins a la plaça de Catalunya on coincidiran amb la Marxa que dissabte va arrencar des del Baix Llobregat per reclamar el dret a una feina digna i que s'apliqui la renda garantida ciutadana. A partir de les 17.30h, els manifestants, als quals se sumaran entitats veïnals, i socials, com ara la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), aniran fins al Parlament de Catalunya on esperen ser rebuts per la presidenta, Núria de Gispert, i pels representants dels grups polítics, als quals també han convocat.

Ahir a la tarda, els representants de l’Assemblea de treballadors i aturats de Montcada van presentar la Marxa a la Casa de la Vila i van fer una crida a la participació dels veïns i les entitats alertant que el problema de l’atur afecta avui dia totes les famílies i tots els perfils professionals. “Quan estàs aturat el temps passa molt ràpid fins que s’acaba la prestació, aleshores tot es ralentitza i el teu estat d’ànim cau en picat”, va reconèixer el portaveu de l’Assemblea, Agustí Puig, qui va recordar com un company del col·lectiu va decidir suïcidar-se fa un any angoixat per trobar-se sense feina.

“La Marxa té com a objectiu visualitzar els aturats; ara ja no és cap vergonya perdre la feina o ser desnonat, hi ha molta gent a la misèria i tots som conscients que aquesta situació és insostenible”, va dir Rosa Aldave, membre de l’Assemblea, tot instant els assistents a participar a l’acció de protesta. Aldave també va aprofitar per repassar l’any de vida del col·lectiu que, durant els últims mesos, ha treballat colze a colze amb diferents departaments del consistori com Promoció Econòmica i Ocupació i Serveis Socials. “Encara que no sempre totes les propostes que fem són recollides, hi ha un bon clima de col·laboració que volem fer constar públicament”, va dir. Els portaveus de l’Assemblea van agrair la presència a l’acte de l’alcaldessa i dels representants del PSC, CiU, ICV-EUiA, C’s i ERC, així com d’altres entitats com la Favmir, la PAH i treballadors de Panrico, en vaga indefinida des de fa quatre mesos.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari