La Mesa Cívica fixa el calendari de reunions i els objectius a desenvolupar

L’AV demana que s’apliqui la figura jurídica d’Espai de Regulació Especial (ERE) a la urbanització mentre es busca una alternativa a l’extinció diferida

Mentre es feia la reunió, que va durar 2 hores i mitja, veïns del Bosc d'en Vilaró es van concentrar davant de la Casa de la Vila amb pancartes i xiulets
Laura Grau
La Mesa Cívica està integrada per representants de totes les administracions implicades i de l'AV del Bosc d'en Vilaró

La Mesa Cívica, Política i Tècnica sobre el Bosc d'en Vilaró farà reunions de treball cada dos mesos a les quals convidarà representants dels grups parlamentaris un cop cada quatre. També organitzarà reunions extraordinàries quan ho consideri oportú i convidarà dos veïns de la urbanització, de forma aleatòria, com a oients. Aquests són alguns dels acords que va prendre la Mesa en la primera reunió que va celebrar ahir la tarda a la Casa de la Vila. L'organisme, constituït el passat 8 de juny, està format per representants de la Generalitat, l'AMB, la Diputació de Barcelona, el Parc de la Serralada de Marina, els ajuntaments de Montcada i Badalona i els portaveus dels grups municipals, a més de l'AV del Bosc d'en Vilaró. “Aquesta problemàtica traspassa les responsabilitats dels consistoris i afecta tots els ens supramunicipals; per això ens trobem en aquesta mesa, per buscar punts de consens”, va remarcar l'alcaldessa Laura Campos (ICV-EUiA), a l'inici de la reunió. Per la seva banda, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), va afirmar que “la voluntat de l’equip de govern és buscar una solució que es pugui mantenir en el temps i que legalment sigui possible”.

Una de les propostes que van plantejar els representants veïnals és l'aplicació de la figura jurídica d'Espai de Regulació Especial (ERE), tal com s'ha fet a altres urbanitzacions en situació d'il·legalitat. La presidenta del col·lectiu, Begoña Navajo, creu "que aquesta mesura permetria millorar les condicions del sector, mentre no es busca una alternativa a l'extinció diferida". Però el director del Servei d'Urbanisme de l'AMB, Josep M. Carreras, va indicar que aquesta fòrmula "no impedeix que s'obrin expedients de disciplina urbanística". "Ni tampoc suposa poder legalitzar les cases", va afegir el cap dels Serveis Territorials d'Urbanisme de la Generalitat, Josep Ramon Ferragut. La reunió va finalitzar amb el compromís de l'Ajuntament de demanar a la Generalitat i a l'AMB un informe sobre els efectes que suposaria aplicar un ERE al Bosc d'en Vilaró.

Durant la reunió, que va durar dues hores i mitja, membres de l'AV es van manifestar davant de la Casa de la Vila amb pancartes i xiulets reclamant la regularització de la urbanització, ubicada en zona forestal, a la Serralada de Marina, i formada per 270 parcel·les i 206 habitatges. La normativa urbanística impedeix la seva legalització i actualment hi ha sentències fermes d’enderroc i, fins i tot, una sentència penal per delicte urbanístic. La situació d'il·legalitat de la urbanització fa impossible que l’Ajuntament tampoc hi pugui dur a terme actuacions de manteniment.

 

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari