La nova fase de la rotonda sobre el pont de la Roca començarà la setmana vinent

La infraestructura facilitarà la incorporació de vehicles d’entrada i sortida de Montcada

Les obres de construcció de la rotonda que regularà el trànsit de la carretera de la Roca (BV-5001) amb el pont sobre el riu Besòs començarà nova fase finalment la setmana vinent, quan estava previst que ho fes aquesta mateixa setmana. En la nova etapa, els vehicles estaran obligats a realitzar un pas provisional en el sentit de la circulació. Els vehicles que es dirigeixin en sentit Sant Fost de Campsentelles i en direcció al centre de Montcada i Reixac hauran de rodejar la rotonda provisional per la zona que s’ha guanyat a la muntanya.

Per la seva banda, els vehicles que es dirigeixin en sentit Santa Coloma de Gramenet aniran per un carril més estret que es desviarà com a conseqüència de les obres per adequar la futura rotonda i que es realitzaran al mateix temps a la zona que hi ha entre la carretera i el pont per accedir a Montcada i Reixac. Durant aquest període la zona tindrà senyalització temporal d’obra i la circulació estarà limitada a 30 quilòmetres per hora. En la primera fase de les obres els operaris han treballat a la zona de la muntanya per aconseguir l’espai suficient per construir la futura rotonda.

L’actuació la impulsa la Diputació de Barcelona –com a organisme responsable de la gestió de la xarxa viària provincial– amb l’objectiu d’agilitar la circulació dels vehicles en un punt que registra una important densitat de trànsit en hores punta. La rotonda facilitarà tant la incorporació a la carretera de la Roca dels vehicles procedents de Montcada i Reixac, com dels que volen entrar al municipi pel pont sobre el Besòs.

Les obres de la rotonda, que tindrà un diàmetre exterior de 36 metres, les realitza l’empresa AMSA i tenen un cost de 352.000 euros. L’afectació al trànsit serà important, ja que, malgrat que no es produiran talls en cap moment, els dos carrils –tant en sentit La Roca com en sentit Santa Coloma de Gramenet– hauran de reduir la seva amplada.

Foto: Premsa Ajuntament de Montcada i Reixac

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari