La PAH local recull firmes perquè el Ple doni suport a les famílies desnonades

El col·lectiu demana a l’administració local que elabori un cens d’habitatges buits

La Plataforma d’Afectats per les Hipoteques (PAH) de Montcada i Reixac ha començat una campanya de recollida de signatures per instar els partits polítics a que donin suport al Ple a una moció que presentarà el col·lectiu a la sessió d’abril. El text demanarà a l’administració local que doni suport a les persones amenaçades amb un desnonament, per negociar amb les entitats bancàries i els jutjats, o bé, en el cas de famílies que hagin hagut d’abandonar ja el seu domicili, que se’ls doni una opció de reallotjament. La moció també sol·licitarà al consistori que elabori un cens de les vivendes que hi ha buides al municipi. “La nostra intenció era presentar el text al març, però amb l’objectiu que tots els grups hi votin a favor vam fer una sèrie de canvis en el redactat, perquè el que demanem sigui de competència municipal”, ha destacat la portaveu de la PAH, Elisa Díaz, qui ha explicat que serà el grup municipal d’ICV-EUiA el que entri la moció per registre.

Aprofitant el mercat setmanal d’aquest dimecres, 6 d’abril, la plataforma ha recollit força signatures, que seguirà captant instal·lant una carpa durant les pròximes setmanes –l’objectiu és presentar les firmes una setmana abans del Ple, que se celebrarà el dia 28– a llocs cèntrics com el carrer Major o concorreguts, com la Fira del Comerç i l’Aigua que tindrà lloc al centre els dies 9 i 10 d’abril. “Esperem que els grups municipals ens facin costat com ja ho està fent la ciutadania que s’acosta i signa”, ha expressat Díaz. D’altra banda, la portaveu de la PAH ha fet una crida a les persones amb problemes per fer front al pagament del seu habitatge a que assisteixin a les assembles que convoca el col·lectiu cada dues setmanes a l’Abi (18h) –la pròxima és el 15 d’abril– per informar-se sobre el que pot oferir la PAH. “L’Ajuntament parla de 20 persones amb una ordre de desnonament a sobre però sabem que n’hi ha més, des de Serveis Socials també podrien derivar a nosaltres les persones que hi van per demanar ajuda, a Barcelona ho fan”, ha manifestat la portaveu de la PAH local.

La recollida de signatures, així com totes les activitats que la PAH ha dut a terme fins ara, rep el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir). Membres de la plataforma veïnal acompanyen els membres de la PAH durant la captació de firmes. “Des de les confederacions de veïns catalana i estatal encetarem en breu la recollida de signatures per impulsar una iniciativa legislativa popular a favor de canviar la llei hipotecària”, ha manifestat el president de la Favmir, Antonio Cera.

Deixa un comentari