La Plataforma Antiincineració prepara mobilitzacions per reclamar que es faci efectiva la sentència contra Lafarge

El col·lectiu farà una xerrada informativa amb el seu advocat i experts sobre els efectes de la incineració a cimenteres

La reunió de la Plataforma es va fer a l'Hotel d'entitats de Can Sant Joan
Plataforma Antiincineració

La Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac ha decidit reactivar-se després de fer-se pública la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) –favorable a l’AV Can Sant Joan i a l’Ajuntament– que anul·la l’Autorització Ambiental Integrada (AAI) concedida per la Generalitat a la planta de LafargeHolcim i, de retruc, la llicència d’activitats de la cimentera. El recurs forma part del ligiti iniciat per l’entitat veïnal contra l’empresa arran que al 2010 va començar a utilitzar biomassa –matèria orgànica d'origen vegetal o animal– com a combustible, pràctica que la multinacional anomena valorització de residus i la Plataforma, incineració.

En una reunió feta la passada setmana, a la qual van assistir una vintena de representants d’entitats i el regidor de Llicències, Activitats i Qualitat Ambiental, José Domínguez (ECP), la Plataforma va acordar dur a terme un seguit de mobilitzacions per demanar que la resolució judicial es faci efectiva atenent al "principi de precaució i per salvaguardar la salut dels veïns i veïnes de Montcada i Reixac", ha assenyalat en un comunicat. Això significaria el tancament de la fàbrica fins que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre el recurs de cassació que LafargeHolcim i la Generalitat tenen opció a presentar.

Els participants a l’assemblea consideren que la sentència, tot i no ser encara ferma, demostra l’èxit de l’organització veïnal i el recorregut que ha tingut el recurs contenciós administratiu iniciat l’any 2016.

"A partir d’ara, encarem un seguit de mobilitzacions per seguir conscienciant dels efectes negatius en la nostra salut d’una activitat irregular com és la incineració de residus en la cimentera del nostre municipi", ha anunciat la Plataforma. Entre les accions proposades, ara per ara, hi ha programar una xerrada amb la participació de l’advocat de l’AV Can Sant Joan, Albert Calduch, i amb experts especialitzats en la matèria.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari