La Plataforma crea una comissió de seguiment

El col·lectiu vol supervisar tots els passos en el projecte de soterrament

La Plataforma Tracte Just-Soterrament Total ha convocat una assemblea informativa avui a les vuit de la tarda a l’Abi, al carrer Colon. El col·lectiu celebrarà la reunió amb la intenció d’informar els assistents sobre els darrers esdeveniments relatius al soterrament de la línia de França. L’última assemblea es va fer el 19 d’octubre del 2006 i es va decidir crear una comissió de seguiment sobre el soterrament. Des de les aleshores, el Ministeri de Foment ha adjudicat la redacció del projecte executiu a l’empresa Idom, s’han adjudicat les obres del Tren d’Alta Velocitat i representants de la Plataforma s’han reunit amb el coordinador de la xarxa ferroviària a Barcelona, Jordi Prat, amb el Secretari General de Mobilitat, Manel Nadal, i amb un delegat territorial de Foment, Xavier Flores.

Durant aquests sis mesos, el Secretariat de la Plataforma ha mantingut contacte amb la ciutadania a través dels butlletins informatius que ha anat editant, però ara ha cregut convenient convocar una nova reunió, després dels esdeveniments que han passat durant aquest temps. El portaveu de la Plataforma, Jaume Relat, ha indicat que l’objectiu d’aquesta tarda és informar els assistents que el soterrament no està aparcat, malgrat que ara les preocupacions de Renfe i Adif són unes altres, fent referència als problemes de la xarxa de Rodalies.

A les reunions mantingudes amb els representants de la Generalitat i del govern central, els integrants de la Plataforma els van demanar una còpia del contracte que el Ministeri de Foment ha signat amb l’empresa Idom, l’encarregada de redactar el projecte executiu sobre el soterrament de la línia de tren al seu pas per Montcada. Jaume Relat ha indicat que el col·lectiu vol aquest document per conèixer amb més detall el calendari de les obres.

El portaveu del col·lectiu, Jaume Relat, ha manifestat que la Plataforma Tracte Just manté el compromís de no tornar a mobilitzar-se fins que no comencin les obres del Tren d’Alta Velocitat, en el cas que, quan arribi aquell dia, encara no s’hagi redactat el projecte executiu de les obres de soterrament de la línia de França.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari