La plataforma critica una actuació de manteniment a terrenys de l’Incasòl

El col·lectiu considera que els treballs són una nova agressió al territori, mentre que l’Ajuntament assegura que són necessaris per reduir el risc d’incendi i millorar la seguretat

La Plataforma Salvem el Pla de Reixac ha mostrat la seva disconformitat amb uns treballs de manteniment i conservació que l’Incasòl està fent als terrenys que l'empresa pública té en aquest espai natural del municipi. El col·lectiu considera que l’actuació és “una nova agressió al territori” perquè ha afectat dotzenes d’arbres i arbustos tallats o podats i ha destruït l’hàbitat d’algunes espècies com els ocells fringíl·lids, els conills i els eriçons. Agents de l’ADF i membres de la Plataforma van recórrer el passat dissabte la zona afectada per fer una avaluació de la situació.

Segons fonts municipals, les tasques de manteniment que està duent a terme l’Incasòl són necessàries i consisteixen a eliminar deixalles, esbrossar els camps i les marges, refer el camí pel seu lloc original, tancar els accessos als vehicles motoritzats, talar els arbres morts, esporgar les branques seques amb perill de caure i llaurar els camps. Aquesta actuació, que no s'havia fet des del 2012, té per objectiu reduir el risc d’incendi i millorar la seguretat de les persones que visiten l’espai natural.

Seccions:

Deixa un comentari