La Plataforma pel Soterrament expressa el seu malestar pel retard en la tramitació del projecte

L’alcaldessa entén la preocupació de la PTJST però assegura que el Consell de Ministres aprovarà en breu el document

Adif està ampliant la zona de pas dels vianants al pas a nivell del carrer Bogatell
Laura Grau

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) ha expressat el seu malestar pel nou escull que ha retardat l'aprovació del projecte destinat a soterrar les vies de l’R2 al seu pas pel municipi al Consell de Ministres. Segons ha explicat el portaveu del col·lectiu, Josep M. González, després de la reunió mensual de la Taula pel Soterrament –on hi ha representants del govern, dels grups municipals i de la PTJST–, hi ha hagut un endarreriment perquè Adif ha vinculat el projecte del soterrament al de la construcció de la nova estació de França a Montcada i aquest estava a l’espera d’un informe de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que no ha arribat fins ara.

“Adif s’ha compromès a convocar un consell d’administració extraordinari a principi de febrer per derivar el projecte cap al Consell de Ministres”, ha explicat González, tot lamentat aquest nou entrebanc: “Dona la impressió que sempre hi ha alguna excusa per justificar un nou ajornament i tot això el que fa és retardar l’adjudicació i l’inici de les obres”

En resposta a aquest malestar, l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), ha assegurat que "l'Ajuntament porta dues setmanes intenses de converses amb els representants del Ministeri i Adif per tal que el projecte, que ja compta amb l'aprovació d'Adif, passi pel Consell de Ministres el més aviat possible". "Entenem la preocupació de la Plataforma, perquè la burocràcia estatal és molt lenta, però demanem tranquil·litat a la ciutadania perquè el  soterrament serà una realitat en breu", ha afegit l'edil.

 

Pas en remodelació

El que, de moment, sí compleix amb els terminis són les obres de remodelació del pas del carrer Bogatell reclamades per la Plataforma, per ampliar el pas destinat als vianants i garantir la seva seguretat. Adif ha confirmat que l’actuació, que es fa majoritàriament en horari nocturn, estarà enllestida a final de mes. D’altra banda, l’administrador d’infraestructures ferroviàries estudiarà la proposta de fer una intervenció semblant al pas a nivell del carrer Pasqual, com també ha reclamat la PTJST.

 
Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari