La Plataforma s’oposa al projecte si no comença el soterrament de la línia de Portbou

El col·lectiu alerta de les greus afectacions que suposarà per al carrer i per a la mina d’aigua subterrània

La Plataforma Tracte Just, Soterrament Total ha fet públic un comunicat on critica les greus afectacions que tindran les obres del pou de ventilació de la Línia d’Alta Velocitat (LAV), que l’Adif té previst construir a l’aparcament de l’ambulatori del carrer Jaume I. Amb la construcció d’aquest pou finalitzen oficialment les obres de la LAV al seu pas per Montcada.

El col·lectiu fa una crida als ciutadans, les entitats i les institucions a fer tots els esforços que calgui, ja sigui via legal o via mobilització, per oposar-se al projecte tal i com està plantejat i exigir al Ministeri de Foment que comenci les obres de soterrament de la línia de França abans que finalitzin els treballs de la LAV, tal i com consta a l’acord signat al 2007 entre els representants de Montcada, del govern espanyol i de la Generalitat.

La preocupació del col·lectiu fa referència als inconvenients que suposaran els treballs per a l’ús normal d’aquesta via cèntrica per part del veïnat, per al funcionament de les activitats comercials i per als accessos dels vehicles sanitaris al CAP. L’escrit també alerta de l’afectació que pot tenir per la mina d’aigua subterrània que alimenta el Rec Comtal i el Reixagó, considerada patrimoni cultural. Segons el preprojecte que l’Adif va lliurar a l’Ajuntament, la perforació del pou comporta la destrucció de 200 metres d’aquest canal històric, que neix a la llera del Besòs, passa pel centre i continua per Can Sant Joan. L’empresa ferroviària assegura que reconduirà el cabal per una canalització alternativa, “però la manca de sensibilitat amb què l’Adif i Foment han tractat històricament el nostre municipi, ens fa tèmer el pitjor”, diu el comunicat.

Deixa un comentari