La Plataforma Tracte Just es reactiva després de set mesos d’inactivitat

Tres membres de l’últim secretariat del col·lectiu assumeixen el repte de renovar-lo i l’Ajuntament ho celebra

La reunió mensual de la Taula del Soterrament s'ha fet aquest matí
Premsa Ajuntament
Una de les manifestacions prosoterrament fetes a Montcada
Des de la seva creació, l'any 2006, la Plataforma ha organitzat desenes d'actes reivindicatius pel soterrament de l'R2
Una de les manifestacions fetes a Montcada per reclamar el soterrament de les vies
Un grup de veïns manifestant-se a favor del soterrament

Tres membres de l’últim secretariat de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) –Anna Solano, Josep M. González i Ramon Sánchez– han decidit reprendre l’activitat del col·lectiu entenent que, ara més que mai, cal que la ciutadania estigui representada en el seguiment de la posada en marxa i execució del projecte. Amb aquest objectiu, es posaran en contacte amb representants d’entitats i associacions veïnals per tal de constituir un nou secretariat i elaborar un pla de treball que es presentaria a l’assemblea anual de la Plataforma, a principi d’any.

La decisió dels tres membres de la PTJST ha estat comunicada avui a la reunió mensual de la Taula del Soterrament amb representats els grups municipals i a la qual l’Ajuntament també ha convidat partits amb presència al municipi. Creiem que la ciutadania ha de seguir estant representada a través la Plataforma i tenir veu en les propostes que es facin i el seguiment de les obres del soterrament”, ha dit González. “La nostra intenció –ha afegit– és reactivar el col·lectiu, no liderar-lo, per això necessitem que les entitats i les associacions s’impliquin i entrin a formar part del secretariat”. La Plataforma, per tant, deixa d’estar inactiva i col·laborarà amb les accions reivindicatives que organitzi l’Ajuntament. Al novembre es volen dur a terme unes jornades i en breu, la creació d’una caixa de resistència per fer front a les sancions imposades pel Departament d’Interior de la Generalitat a dos representants de la Plataforma per haver participat en un tall de vies al setembre del 2018 i d'altres que puguin arribar en el futur.

La Plataforma Tracte Just es va crear al 2006, a proposta d’un grup d’exedils que van mostrar així la seva oposició al projecte presentat pel Ministeri de Foment que no preveia el soterrament total del túnel pel centre del nucli urbà. Al 2013 va haver-hi un relleu al front del secretariat de l’entitat que van passar a liderar Ramon Bueno i Antoni Mollet. El passat mes de febrer, davant la manca de persones interessades a entrar a assumir el paper de representants de la Plataforma, aquesta va decidir paralitzar la seva activitat a l’espera d’un relleu. Set mesos després, tres membres de l’últim secretariat han assumit el repte i estan disposats a obrir la tercera etapa del col·lectiu en un moment decisiu per al projecte que, d’acord amb el calendari previst, s’ha de començar a executar al segon trimestre de l’any vinent.

 

Satisfacció municipal

La Taula del soterrament, reunida aquest matí, ha celebrat la decisió del col·lectiu ciutadà, inactiu des del passat mes de febrer. Durant la trobada, l’alcaldessa, Laura Campos (ECP), també ha aprofitat per informar del contingut de la darrera reunió de la comissió tècnica de seguiment de la redacció del projecte del soterrament, que va tenir lloc el passat 19 de setembre a la seu del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. L’alcaldessa ha explicat el procediment administratiu que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha de realitzar durant els propers tres mesos per tal d’aprovar definitivament el projecte bàsic i, paral·lelament, el projecte executiu del soterrament de la R2 al seu pas pel municipi. Campos ha comentat que la redacció del projecte s’ha allargat sobretot perquè Adif està acceptant moltes de les propostes dels tècnics municipals.

Davant la preocupació que han manifestat els integrants de la plataforma sobre la manca de pressupostos generals de l’Estat, que haurien de contemplar una partida per a l’execució de les obres, l’alcaldessa ha recordat que s'ha sol·licitat una reunió urgent amb el ministre de foment en funcions i la presidenta d'Adif “per tal que busquin les fórmules econòmiques que garanteixin l’inici d’obres durant el segon semestre del 2020”, ha dit.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari