La Policia Local imposa més d’un centenar d’infraccions a l’Ordenança de civisme

La majoria de les denúncies estan relacionades amb el mal ús dels contenidors i l’excés de sorolls

La Policia Local ha denunciat un total de 114 infraccions a l’Ordenança de civisme durant el primer trimestre del 2008, la majoria de les quals estan relacionades amb el mal ús dels contenidors i el dipòsit de cartrons a la via pública, o bé, amb actituds incíviques com ara el consum de begudes alcohòliques al carrer o l’excés de soroll. Del total d’infraccions, dues han estat de caràcter molt greu, relacionades amb la crema de mobiliari urbà. Altres 45 s’han qualificat com a greus i la resta, 67, com a lleus. “Hem fet públic aquest balanç perquè moltes de les queixes que rebem dels ciutadans diuen que l’Ordenança de civisme està en vigor però que no l’executem”, ha explicat al presidenta de l’Àrea Interna del Consistori, M. Carmen Porro (PSC).

L’Ajuntament té previst posar en marxa aquest mes d’abril diverses campanyes informatives i de conscienciació relacionades amb els comportaments incívics més habituals. La iniciativa que veurà la llum més aviat serà una dedicada als nivells de sorolls permesos i paral·lelament es continuarà incidint en la tinença responsable d’animals de companyia. La Policia Local ha tramitat 30 denúncies sobre aquesta norma, perquè els propietaris portaven els animals sense lligar o perquè no recollien els excrements.

Les infraccions que tramiten els agents passen després a la Regidoria de Salut Pública, que s’encarrega de verificar que el propietari té en regla els papers de l’animal o bé, sancionar en cas contrari. Porro ha destacat que espera que amb les campanyes informatives la gent prengui més consciència encara de la importància de la nova norma. La infracció més comuna està relacionada amb l’abocament de mobles i altres estris al voltant dels contenidors. La presidenta de l’Àrea Interna ha recordat que hi ha un servei municipal de recollida domiciliària de mobles, al telèfon 935 641 247.

Les multes que s’imposen a les persones que cometen infraccions a l’Ordenança de civisme oscil·len entre els 90 i els 600 euros. La tasca sancionadora es combina amb les campanyes informatives. Des del març passat, dos agents cívics, en coordinació amb la Policia Local, s’encarreguen d’informar la ciutadania sobre la nova Ordenança per garantir la convivència ciutadana i cada dia fan el recorregut en un barri del municipi. La funció dels agents, que van vestits de vermell, és només informativa i les sancions només les posa la Policia Local.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari