La preinscripció a les escoles bressol de Montcada acabarà el 15 de maig

Les llars d’infants ofereixen gairebé 200 places i al municipi hi ha 895 nens i nenes d’ entre 0 i 3 anys

El període d’inscripció a les escoles bressol públiques i concertades per al curs vinent ha començat avui i durarà fins al dia 15 de maig. A Montcada i Reixac s’oferten gairebé 200 places per a infants de 0 a 3 anys per al curs vinent, de les dues llars d’infants municipals i de les tres escoles que depenen de la Cooperativa de llars d’infants (centre, Les Tres Bessones i Font Freda). La setmana passada, tots aquests centres educatius van fer jornades de portes obertes per mostrar als pares les instal·lacions. La principal novetat d’aquest procés educatiu és la incorporació a la xarxa d’escoles bressol la segona de titularitat municipal, la Mitja Costa, situada al barri de Terra Nostra (a la imatge, un infant jugant el dia de la inauguració de l’equipament, el 30 de març). El cens actual d’infants de 0 a 3 anys a Montcada és de 895 nens i nenes.

En aquesta etapa de l’educació infantil, la zonificació és única per a tot el municipi, és a dir, no hi ha diferents àrees de proximitat, sinó una de sola. Per tant, tothom té, pel fet de viure a Montcada, la mateixa puntuació per aquest concepte. Els criteris complementaris que puntuen només en situació d’empat són els de condició legal de família nombrosa o bé de malaltia de l’infant que afecti el seu sistema digestiu, endocrí o metabòlic. Les famílies interessades a matricular els seus fills en qualsevol dels centres existents han d’omplir un full de sol·licitud i portar-lo a l’escola escollida en primera opció. Tot i això, la regidora d’Educació de l’Ajuntament, Ana Rivas (PSC), recomana als pares que mostrin algunes preferències més, perquè “amb tota probabilitat, no tots els infants podran entrar a l’escola escollida en primer lloc”, ha dit l’edil.

A l’Escola Bressol Camí del Bosc hi hauran l’any vinent 52 places lliures i a la Mitja Costa, altres 16. Els tres centres que depenen de la Cooperativa de llar d’infants oferten una trentena de places cadascun. Xics La Salle tindrà lliure 21 places i el centre privat Abell d’Infants en presenta 30. El sorteig per designar les places en els casos que hagi més demanda que oferta tindrà lloc el dia 11 de maig. Al darrer sorteig escolar que es va celebrar a Montcada, per designar les places de l’Escola Bressol Mitja Costa, es va fer servir un sistema informàtic que escollia els noms dels interessats de manera aleatòria. Ana Rivas ha dit que els pares “ ens van certs recels per fer servir aquest mètoe i per això, el sorteig de places de l’11 de maig tornarà a fer-se amb el sistema tradicional, el d’extracció de boles d’un bombo”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari