La primera manifestació de la Plataforma aplega centenars de veïns

El col·lectiu pensa seguir amb les accions de protesta i la recollida de signatura contra la crema de llots a Lafarge

“Montcada diu no a la incineració” va ser un dels eslògans més escoltats ahir a la tarda a Montcada i Reixac en la manifestació convocada per la Plataforma Antiincineració en contra de la crema de llots de depuradora a Lafarge Cementos. La protesta va aplegar centenars de veïns –600 persones segons fonts policials i més d’un miler, segons l’organització. Malgrat el ball de xifres, la Plataforma, està molt satisfeta de la resposta que ha tingut la convocatòria i pensa continuar endavant amb les seves accions per pressionar a la Generalitat a no autoritzar l’ús de biomassa com a combustible a la cimentera.

La marxa es va iniciar a les 19h a Can Sant Joan. Cap a les 19.30h els manifestants van començar a desfilar en direcció l’edifici de l’Ajuntament, a l’avinguda de la Unitat, on es van sumar veïns d’altres barris. Encapçalats per una pancarta que deia “La incineració és càncer de pulmó”, els participants van seguir en direcció la Casa de la Vila, on s’estava celebrant el Ple del mes de gener.
Després de 20 minuts d’espera, en acabar la sessió plenària, es van incorporar a la marxa els 21 regidors de l’Ajuntament. Aleshores es va iniciar la recta final de la manifestació que va cloure a la plaça de l’Església amb la lectura d’un manifest en què la Plataforma deixava clar el seu missatge exigint a les administracions tant l’Ajuntament com la Generalitat, que no donin les llicències pertinents a la cimentera per fer servir llots de depuradora com a combustible. El col·lectiu també va reclamar al govern municipal que faci un informe desfavorable a la crema de llots de depuradora a Lafarge.
A l’espera de les repercussions que pugui tenir la manifestació, la Plataforma Antiincineració pensa seguir les seves accions de protesta. Ara per ara, manté oberta una campanya de recollida de signatures arreu de la localitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari