La programació d’activitats al Rec Comtal acabarà a mitjans de juliol

Les activitats programades al juny i al juliol es faran a la platgeta del carrer Carril

Les activitats programades es fan a la platgeta que hi ha al final del carrer Carril
A.A.

El calendari del Rec es mou!, el programa d’activitats comunitàries que organitza la Taula del Rec Comtal al voltant del canal mil·lenari acabarà enguany a mitjans de juliol. Un taller de treballs manuals, una plantada d’arbustos a la llera del Besòs, una pedalada en bicicleta, un circuit i exhibició de bicis BMX i tallers de gimba per a la gent gran cada dimecres, de 18 a 20 h, són algunes de les que ja s’han dut a terme des de final d’abril.

Al juny se n’han previst quatre més –jocs ambientals (el dia 1, 11 h, a la platgeta de Can Sant Joan); concert i cinema a la fresca (el 7 de juny, 19h); taller de musicoteràpia (el dia 15, 11 h), i tertúlia, música i cinema (el 28, a les 19 h). I al juliol es farà una activitat mediambiental el dia 5 (18 h) i festa major de Vallbona amb taller de circ (18 h), a la plaça Primer de maig d’aquest barri. Els tallers de gimba seguiran, cada dimecres en el mateix horari fins al 10 de juliol.

Projecte comunitari

La Taula del Rec Comtal, integrada per entitats de Can Sant Joan i Vallbona i els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona, va néixer el 2017 amb l’objectiu de dinamitzar aquest espai natural que connecta ambdós municipis. Aquest és el setè any que programa activitats obertes a tots els públics i fetes des d’una lògica de gestió comunitària, a través d’una empresa vinculada a l’economia social. Inicialment, el Consorci del Besòs es va implicar en la iniciativa, si bé actualment el cost del projecte (15.000 euros) el financien al 50% les administracions locals.

“El programa funciona molt bé i estem plantejant noves línies estratègiques, com ara allargar-lo als mesos d’octubre i novembre, quan no faci tanta calor”, ha explicat Antonio Alcántara, un dels representants de la Taula i membre de l’AV Can Sant Joan. Hi ha un aspecte, però, que preocupa el representant veïnal i és que es garanteixi la continuïtat pressupostària del projecte, que enguany s’ha vinculat al programa Viu La Ribera!, que acabarà a final d’any.

Deixa un comentari