La PTJST demana als partits que el projecte sigui el ‘pal de paller’ dels seus respectius programes electorals

El col·lectiu vol que el proper equip de govern es comprometi a destinar els recursos tècnics i econòmics necessaris per liderar la històrica reivindicació

A només cinc mesos de les eleccions municipals, la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) ha adreçat una carta a totes les formacions polítiques representades al Ple de l’Ajuntament amb la petició que el projecte de l’R2 aparegui als seus respectius programes com una de les principals fites a assolir en el proper mandat. La demanda va acompanyada de diferents precs, com ara que es mantingui el consens existent i no s’utilitzi la històrica reivindicació ciutadana com un element de confrontació política; que es reconegui la urgència i el caràcter irrenunciable del soterrament per raons de seguretat i de cohesió territorial i que, donada la complexitat del projecte, es faci un salt qualitatiu en el seguiment de la seva concreció i execució.

Les peticions de la Plataforma als partits es concreten en diferents propostes d’actuació que haurien de ser incloses als respectius programes electorals i recollides com pel nou govern municipal com un compromís ineludible. La primera proposta passa perquè l’Ajuntament crei una Assemblea Ciutadana pel Soterrament com a ens de participació oberta a entitats –inclosa la pròpia PTJST. La Taula Municipal del Soterrament, que es reuneix mensualment i on participen el govern, tots els grups del Ple i els representants de la Plataforma, s’hauria de dotar d’un reglament de funcionament i de la dotació pressupostària necessària per dur a terme les activitats que realitza.

La tercera proposta és la creació de l’Oficina Local pel Soterrament com a organisme dinamitzador, gestor i coordinador de les accions que es desenvolupin al voltant de la reivindicació, tant a nivell institucional com a social. La Plataforma dona una importància capdal a aquesta oficina que, en la seva opinió, hauria d’estar dirigida per un perfil polític i tècnic amb àmplies competències i els recursos humanes i econòmics requerits per a les tasques que haurà de realitzar. “El futur del nostre municipi depèn d’aquest projecte essencial i irrenunciable del qual no podem prescindir i, per tant, qualsevol esforç està justificat”, opina la Plataforma.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari