La PTJST mantindrà el calendari anual d’activitats malgrat l’acord per soterrar les vies

El col·lectiu considera que cal mantenir viva la reivindicació i anuncia que treballarà per reforçar el consens entre els partits polítics locals

D'esquerra a dreta, Josep M. González, Ramon Sánchez, Antoni Mollet i Ramon Bueno, membres del Secretariat de la PTJST
JS

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) ha anunciat que mantindrà el calendari anual d'activitats durant aquest any, malgrat que hi hagi un compromís del Ministeri de Foment de començar les obres per soterrar la línia R2 l'any 2020. Aquest és un dels acords que es van adoptar durant l'assemblea que el col·lectiu va convocar ahir la tarda a la Sala Institucional de la Casa de la Vila. Un altre dels objectius que es planteja és reforçar el consens de tots els partits polítics al voltant de la reivindicació a nivell local. "Considerem que hem de mantenir viva la nostra lluita, a pesar de les bones perspectives tenint en compte els antecedents d'incompliments que ha viscut la ciutat en aquest tema", ha dit el responsable de comunicació de la PTJST, Ramon Bueno, qui reconeix que el 2017 ha estat l'any en què han cristalitzat tots els esforços que s'han fet en els últims anys, tant des de l'àmbit del teixit social com de l'institucional, perquè el soterrament figurés al pla d'inversions del govern espanyol. Mentre no comencen les obres, el portaveu del col·lectiu, Antoni Mollet, va manifestar la necessitat que Adif comenci el més aviat possible les obres de millora de la seguretat dels passos a nivell, "que continuen suposant un elevat grau de perillositat per al dia a dia dels montcadencs", recordant que la llista de víctimes se situa en les 170 persones, comptant els dos atropellaments registrats l'any passat.

La PTJST també va informar l'assemblea sobre el programa d'activitats de les cinquenes Jornades pel Soterrament, que tindran lloc els dies 6 i 7 de març. A més de l'homenatge a les víctimes, s'ha programat una taula rodona en què participaran representants d'altres municipis que també reivindiquen el soterrament d'infraestructures i la presentació d'un còmic del dibuixant Carlos Azagra sobre la història de la reivindicació, una activitat pensada per consciencar els joves del perill de les vies i la necessitat de soterrar-les per tenir una ciutat segura i cohesionada.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari