La realitat de les persones migrades a través de dues propostes teatrals i una exposició d’escultures

Les tres propostes per commemorar l’efemèride tindran lloc els dies 1 i 7 de desembre

L'escultor peruà Héctor Fano realitza les seves obres en fusta
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament organitza tres activitats per commemorar el Dia Internacional de la Persona Migrada, que oficialment és el 18 de desembre. Les propostes les coordina el servei municipal de Polítiques d’Inclusió i s’emmarquen en el cicle de drets humans, migració i refugi 2022.

Les tres accions es faran a l’Espai Cultural Kursaal i es recomana confirmar assistència al correu electrònic [email protected] o bé al telèfon 935 647 183. La primera activitat de la commemoració és l’exposició d’escultures d’Héctor Hugo Fano, que es podrà visitar de l’1 de desembre al 27 de gener de 2023 a l’equipament de Can Sant Joan. La inauguració de la mostra serà l’1 de desembre, a les 18.30h. D’origen peruà, l’autor és autodidacta i s’ha especialitzat en el treball amb fusta, especialment amb figures d’animals i rostres humans.

El mateix dia, a les 19h, el Kursaal acollirà la presentació del llibre de teatre Migrante, un recorregut emocional per les vides de cinc persones, éssers entre reals i mitològics, que omplen carrers i naufraguen a les costes. El llibre és obra de Rosa Molina, Sergio Álvarez i Juan Pablo Mazorra, que assistiran a l’acte de presentació i hi oferiran lectures dramatitzades de l’obra, que va rebre al 2018 el premi a millor text original en el Festival Mutis.

Vinculat al llibre, el 7 de desembre (17h) hi haurà el taller Migrante, de teatre per a joves, que girarà al voltant de com explicar històries migratòries pròpies a través d’aquesta art escènica.

Deixa un comentari