La Ribera inicia un ambiciós procés d’instal·lació d’ascensors a immobles del barri

Els primers treballs de millora es faran a edificis del carrer de les Aigües i a la plaça de la Ribera

La rehabilitació d’elements comuns i la instal·lació d’ascensors és l’actuació econòmica més ambiciosa del Pla Integral de la Ribera, amb una inversió pròxima als 6 milions d’euros. Aquesta fase ja s’ha posat en marxa amb reunions entre l’Ajuntament i els propietaris d’habitatges de les dues primeres comunitats en les que s’executaran els projectes –al carrer de les Aigües, 23 (a la imatge), i a l’Avinguda de la Ribera, 9–, per consensuar les actuacions i escollir l’empresa que faci les obres i per tal que donin el seu vist-i-plau a les propostes de l’Ajuntament. Els treballs de rehabilitació podrien començar a principi del 2008.

La diagnosi de l’estat dels edificis l’està efectuant l’Escola Politècnica d’Edificació de Barcelona, en conveni amb l’Ajuntament, que aquest mes de juliol finalitzarà les revisions a 41 blocs, un pas previ a la realització de l’estudi detallat per a la instal·lació d’ascensors. Per facilitar i agilitar els tràmits a les comunitats de propietaris, el Ple aprova avui un conveni amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge per poder convalidar els estudis que s’estan fent com a Test de l’Edifici (TEDI), un document imprescindible per demanar a la Generalitat els ajuts econòmics que atorga a les comunitats per a la rehabilitació d’elements i la instal·lació d’ascensors, per tal que els veïns assumeixin el menor cost possible en tot aquest procés. Aquests ajuts són complementaris a la subvenció de la Llei de barris.

La rehabilitació i equipament dels elements comuns dels edificis és l’actuació econòmicament més important que contempla el Pla Integral de la Ribera, amb una inversió prevista de 6 milions d’euros. El pressupost total del projecte és de 10 milions, finançats al 50% entre l’Ajuntament i la Generalitat, a través de la Llei de barris. Al partir del setembre, l’oficina gestora del Pla Integral de la Ribera informarà sobre qualsevol aspecte relacionat amb les intervencions en els edificis. Aquest servei comptarà amb el suport de la Cambra de la Propietat de Sabadell i Comarca.

D’altra banda, el carrer Llevant i la plaça de la Ribera estan en obres, una actuació que té com a objectiu millorar l’entorn i reordenar els espais. L’Ajuntament ha avançat que els treballs acabaran al novembre, segons el calendari previst, i que l’única part que quedarà pendent serà la remodelació del carrer dels Horts, perquè encara s’ha de resoldre el procés d’expropiació dels immobles d’aquesta via que estan afectats pel projecte de millora.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari