La secretària general de Podem Montcada dona suport a la ciutadania, però es desmarca del referèndum

El Consell Ciutadà critica que Ana Ballesta no hagi compartit el contingut de l’escrit amb l’òrgan polític de la formació

La secretària general de Podem Montcada, Ana Ballesta, ha fet un comunicat en què dona suport a la ciutadania que vol participar al referèndum sobre la independència de Catalunya que ha convocat el govern de la Generalitat el pròxim 1 d’octubre, tot i que es desmarca del plebiscit “perquè no compta amb l’acord de l’Estat i difícilment es podrà satisfer l’anhel de la majoria de la societat catalana de decidir amb garantires el seu futur”. Ballesta es posiciona al costat “de la gent que es mobilitza”, entenent que l’estat plurinacional que defensa “només es podrà aconseguir si els pobles i les nacions fan sentir la seva veu”.

La representant de Podem Montcada aposta per la lluita pels drets nacionals, culturals i socials, animant al debat i la participació de tots els posicionaments democràtics. D’altra banda, critica el Partit Popular de “falta de diàleg” per intentar trobar una solució a la qüestió nacional i denuncia “la instrumentalització política” del referèndum per part del govern català i JxSí.

 

Discrepàncies internes

Les divergències en el si de la formació morada al municipi han tornat a quedar paleses arran d’aquest comunicat, ja que el Consell Ciutadà Municipal de Podem Montcada assegura no tenir cap constància de l’escrit signat per Ballesta, a qui critica pel fet de no treballar conjuntament amb l’òrgan polític de Podem a la ciutat. El Consell Ciutadà lamenta que les decisions de la secretària general es facin de manera unilateral. “No és el millor exemple de transparència i ni de democràcia per formar part d’un partit com Podem”, ha argumentat l’òrgan polític que també s’ha desmarcat del referèndum de l’1-O per falta de garanties.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari