La Taula per la Salut, decidida a continuar la lluita per recuperar les urgències nocturnes

Després d’onze anys de mobilitzacions, el col·lectiu reclama a la Generalitat el compliment dels seus compromisos

El sopar de gemanor es va fer a la plaça Lluís Companys, al costat del CAP Montcada
Dani Font
Antonio Cera, de la Favmir i de la Taula, durant la seva intervenció, acompanyat d'altres membres del col·lectiu i de la regidora de Salut

La lluita ciutadana per la recuperació de les urgències nocturnes al CAP Montcada es manté viva després d'11 anys de mobilitzacions, concentracions i tancaments al centre sanitari, entre d'altres accions. El passat divendres, la Taula per la Salut va organitzar un sopar de germanor per constatar que no llença la tovallola i per reclamar que es compleixi l'acord inclòs al pacte entre ECP i el govern de la Generalitat –format per ERC i Junts– signat al mes de desembre i que va propiciar el suport dels comuns als pressupostos autonòmics.

"Ja han passat sis mesos i l'acord no s'està complint, no entenem perquè es triga tant a fer-ho", va manifestar a laveu.cat un dels portaveus de la Taula per la Salut, José M. Guerra. El col·lectiu considera que Montcada es mereix recuperar el servei d'urgències nocturn i que la perspectiva de la futura construcció de l'hospital Ernest Lluch no ha de ser l'excusa per ignorar les reclamacions locals. "La nostra prioritat és una bona atenció primària i l'aposta per una sanitat pública de qualitat i no defallirem en la nostra lluita; el projecte de l'hospital va per a llarg i no ens ha de condicionar", va afegir Guerra.

'Ja han passat sis mesos i l'acord no s'està complint, no entenem perquè es triga tant a fer-ho', ha manifestat un dels portaveus de la Taula per la Salut, José M. Guerra. 

El portaveu de la Taula no va voler entrar valorar el comunicat de Junts x Montcada en què nega que existeixi cap acord entre el govern de la Generalitat i ECP per reobrir les urgències nocturnes: "No volem entrar en polèmiques partidistes; simplement demanem que es compleixin els acords signats i punt". Al sopar de germanor també va assistir la regidora de Salut, Mar Sempere (ECP), en suport a les reivindicacions del col·lectiu. Sempere i l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), estan portant directament les negociacions amb el govern de la Generalitat en relació a la recuperació del servei que es va suprimir al 2011.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari