La transformació de la Ribera comença amb la remodelació de la plaça el barri

Les obres facilitaran la connexió del sector amb el centre de Montcada i Reixac

Les obres de reurbanització i supressió de barreres arquitectòniques de l’avinguda i la plaça de la Ribera i dels carrers Llevant i dels Horts van començar el 10 d’abril i la previsió municipal és que acabin en menys d’un any. L’objectiu global del projecte, segons ha dit l’alcalde, César Arrizabalaga (PSC), és “posar l’espai públic al servei de la ciutadania, fent un barri urbanísticament adreçat a les persones, amb més zones verdes, sense barreres arquitectòniques i que faciliti la convivència al carrer”. Els treballs els executarà en tres fases l’empresa Rogasa, per un import de 1.846.170 euros, començant per la remodelació de la plaça de la Ribera i el carrer dels Horts, en el tram comprès entre l’avinguda de la Ribera i el carrer Conca.

La plaça de la Ribera actualment està aïllada dels edificis adjacents per l’existència d’un vial amb zones d’aparcament a ambdós costats. Aquest vial desapareixerà per donar continuïtat a la plaça fins a l’avinguda de la Ribera. Una de les preocupacions veïnals, la possible desaparició de llocs d’aparcament, quedarà resolta. Durant la primera fase, el carrer Llevant continuarà obert al trànsit i s’habilitarà un nou espai per estacionar a l’avinguda de la Ribera, entre els carrers Llevant i Provença, a la banda que dóna a la façana de la fàbrica Valentine. En aquesta primera etapa, també es reordenaran els espais de la plaça, com la pista esportiva, dotant-la d’un disseny unitari; se suprimiran les barreres arquitectòniques; i s’hi instal·larà nou mobiliari urbà.

L’actuació sobre l’avinguda de la Ribera, la segona etapa de les obres, contempla la reurbanització de la calçada i la vorera del costat del riu Besòs, la reordenació dels aparcaments –que passarà de cordó a bateria– l’ajardinament de la vorera del costat del riu, la supressió de barreres arquitectòniques, i la instal·lació de mobiliari urbà. D’aquesta manera, l’avinguda facilitarà la connexió del barri amb la resta del municipi, esdevenint un passeig paral·lel a la llera del Besòs. Als carrers Llevant i dels Horts es reurbanitzaran la calçada i les voreres, així com la rambla central de Llevant, que es reordenarà per donar-li continuïtat. També s’ampliaran les voreres del costat dels edificis, se suprimiran les barreres arquitectòniques, s’ordenarà l’espai per a aparcament i s’hi instal·larà mobiliari urbà.

Les obres s’emmarquen en el Pla Integral de la Ribera, que subvencionen a parts iguals l’Ajuntament i la Generalitat, a través de la Llei de barris. La tercera fase, la que inclou el carrer dels Horts en el tram entre els carrer Conca i de les Aigües, s’arranjarà quan hagi finalitzat el procés d’expropiació, ja en marxa, i l’enderroc de les finques afectades pel projecte.

El projecte definitiu de reurbanització ha incorporat el 90% dels suggeriments que el veïnat va aportar en un pla de participació ciutadana impulsat per l’Oficina Gestora del Pla Integral de La Ribera. Aquest ens, ubicat al Centre Cívic del barri, posa a disposició dels veïns tota la informació que necessitin sobre l’actuació. A més, l’Ajuntament ha fet arribar a tots els domicilis de la Ribera una publicació Montcada Info, en la que s’explica el projecte i les afectacions que les obres tindran sobre la circulació de vehicles al barri. El 12 d’abril, l’Oficina Gestora va convocar una assemblea al Centre Cívic.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari