La Unió presenta aquest diumenge el llibre del centenari

El volum repassa l’evolució de l’entitat i el seu paper de cohesió social a Mas Rampinyo

La Unió també va fer una exposició el 2021 amb motiu del centenari, part de la qual s'ha aprofitat per al llibre
Arxiu/Sílvia Alquézar

La Unió presenta diumenge vinent el llibre del centenari, titulat ‘100 anys, 100 Unió’, que juga amb el doble sentit “cent anys, sent unió’, en referència al seu paper com a element de cohesió del barri de Mas Rampinyo des dels seus inicis fins a l’actualitat. L’acte tindrà lloc a la Sala d’actes de l’entitat a les 12h i posa el punt final al programa commemoratiu, marcat per la pandèmia des que es va constituir la Comissió del centenari, el juliol de 2020. “Les restriccions que encara existien durant el 2021, ens van obligar a concentrar tots els actes en el darrer trimestre d’aquell any i van retardar la preparació del llibre, que no va començar fins al maig”, explica M. Carme Escrigas, de la Comissió del Llibre –de la qual també formen part Fidel Casajuana, Lluís Armengol, Jordi Escrigas i Anna M. Vila.

M. Carme Escrigas, membre de la Comissió del llibre del Centenari de La Unió

“Les restriccions que encara existien durant el 2021, van retardar la preparació del llibre, que no va començar fins al maig”

M. Carme Escrigas

El llibre del centenari aprofita continguts i material del volum que La Unió va publicar amb motiu del seu 75è aniversari, el 1996, i aprofundeix en l’evolució de l’entitat en els últims 25 anys. “Aquesta vegada, al contrari de l’anterior, disposem de tant material gràfic, que ha estat difícil fer-ne la selecció”, diu Escrigas, qui ha agraït l’aportació d’imatges i altres documents històrics per part de fotògrafs, associacions i famílies del barri, així com la col·laboració de l’historiador, Xavier Colomé, autor d’un article sobre els orígens històrics de La Unió’; el cronista local Francesc López, responsable del pròleg –ambdós, membres de l’ACM–; la poetessa Elisa Riera, autora de l’acròstic del centenari, i Cristina Jordà, dissenyadora de la portada.

“Aquesta vegada, al contrari de l’anterior, disposem de tant material gràfic, que ha estat difícil fer-ne la selecció”

M. Carme Escrigas
La portada del llibre del centenari de La Unió és obra de Cristina Jordà, vinculada al Grup de Teatre de La Unió (Foto: Fidel Casajuana)

Com tantes persones de Mas Rampinyo, Escrigas, de 58 anys, ha estat vinculada a La Unió des de la seva infància. Va formar part de diferents seccions de l’entitat, com les Gitanes i el Grup de Pastorets i, anys més tard, va ocupar el càrrec de secretària de la junta –del 2005 al 2018.  També va col·laborar en la revista El Veïnat i, des del 2005, és membre de la Comissió de Festa Major. “Tenir l’oportunitat de fer aquest llibre, m’ha permès reviure i reescriure una part molt important de la meva vida”, reconeix Escrigas, qui creu que la publicació agradarà especialment els socis més grans.

La presentació del llibre del centenari comptarà amb l’actuació del duet de veus i guitarra format per Mariona Grau i Marta Sánchez.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari