La urbanització de l’Estany de Gallecs, a licitació

L’Ajuntament obre el termini de contractació de la intervenció per un import de més d’1,7 milions d’euros

Carrer principal d'accés a la urbanització
Pilar Abián

El 7 de febrer acaba el termini per presentar ofertes per fer les obres d'urbanització de l'Estany de Gallecs, a l'entorn del parc natural de Gallecs, on hi ha una seixantena de parcel·les i una quarantena d'habitatges. L’Ajuntament ha iniciat el procés de licitació del projecte per un import d’1.746.066,50 euros. "L’inici de la contractació és un pas més en el difícil procés de regularitzar i dotar de serveis les urbanitzacions amb dèficits que tenim a Montcada i Reixac", ha explicat el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui ha destacat també ‘la corresponsabilitat del veïnat per tirar endavant el projecte’, posant l’Estany de Gallecs com a exemple del model a seguir per continuar amb les regularitzacions d’altres sectors de la localitat no consolidats. L'espai ocupa 11,8 hectàrees i és l’única urbanització que es troba fora del terme municipal.


El govern posa l'Estany de Gallecs com a exemple a seguir per regularitzar altres sectors de la localitat pendents de consolidació


La  intervenció prevista, aprovada per majoria en assemblea, inclou l’asfaltat dels vials i la creació de voreres, l’arranjament de l’accés al sector des de la carretera C-155, la creació de la xarxa de clavegueram i d’aigua potable i substituir l’actual enllumenat per un de baix consum, soterrant les línies aèries. Al 2019, es van fer les obres per instal·lar una canonada d’aigua entre un dipòsit situat a Palau-solità i Plegamans i l’entrada a la urbanització, una actuació que va costar poc més de 250.000 euros i que van sufragar l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el veïnat. El projecte d’urbanització inclou la connexió entre aquesta canonada i cada habitatge. El cost de les obres l’assumirà la seixantena de propietaris del sector.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari