L’ACA i el Consorci Besòs intensifiquen els controls per avaluar l’impacte de la contaminació al riu

Els resultats determinaran les accions a emprendre

Voluntaris de l'ADF inspeccionant i retirant la fauna morta del riul Besòs, dissabte a la tarda
Jordi S. Escrigas

Aquest dilluns, tècnics de l’Agència Catalana de l’aigua i del Consorci han fet noves inspeccions des de Montornès fins a la desembocadura del riu per prendre noves mostres de l’aigua (en diversos trams del riu) i analitzar si encara s’observa la presència de peixos morts . Visualment, el riu presenta la seva coloració habitual. També s’està analitzant el vessament originat de l’aigua resultant de l’extinció del foc que es troba emmagatzemada en dipòsits a la depuradora. Un cop es disposi dels resultats de les diferents analítiques, previstes a finals d’aquesta setmana, l’ACA ha informat que “es recopilarà tota la informació de l’episodi i s’obrirà un expedient per analitzar quines són les següents accions que es duen a terme”.

Al desembre de 2019 el Besòs ja va patir un, desastre ecològic. El regidor de Medi Natural, Oriol Serratusell, ha qualificat l’episodi de “nou desastre mediambiental amb tota la fauna fluvial morta”, mentre que l’ACA i el Consorci només reconeixen en respectius  comunitats de premsa que “una petita part de l’abocament ha arribat fins al medi (riu Besòs) a través dels sobreeixidors, que són les infraestructures que serveixen per a evacuar una part de l’aigua de la pluja que no pot assumir el col·lector que transporta les aigües residuals cap a la depuradora”, mentre eviten pronunciar-se sense tenir resultats concluents.

Origen de la contaminació al riu

Gran part de les aigües resultants de l’extinció de l’incendi en una fàbrica de Montornès divendres va arribar a la depuradora del mateix municipi, gestionada pel Consorci Besòs, i segons l’organisme va poder contenir l’abocament mitjançants uns dipòsits que han emmagatzemat l’aigua i que s’anirà tractant de manera progressiva i controlada. “Això ha permès limitar l’afecció al tractament biològic que ha continuat funcionant sense cap interrupció”, segons han explicat els organismes aquesta tarda mitjançant un comunicat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari