L’accés lliure a la piscina d’estiu s’amplia fins al diumenge

Es pot entrar a la instal·lació del carrer Bonavista, tot i que es limitarà si l’aforament està cobert. De moment, no s’estan produint grans agloremacions

La piscina del carrer Bonavista està tenint més usuaris dels habituals, però sense grans aglomeracions
Rafa Jiménez

L'Ajuntament i l'Institut Municipal d'Esports i Lleure (IME) han acordat ampliar fins al diumenge la possibilitat de donar accés lliure a la piscina d'estiu (Bonavista, sn) a la ciutadania, durant l'horari habitual de funcionament del servei, de 10.30 a 19h. Aquesta decisió s'ha pres arran l'onada de calor que afecta al país i que, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a la comarca del Vallès Occidental es viurà amb més intensitat durant aquests tres dies. D'aquesta forma es posa a l'abast de la ciutadania un espai on poder refrescar-se i protegir-se millor de les altes temperatures. Tot i que durant aquests tres dies s'hi podrà entrar lliurement, les autoritats municipals han anunciat que, en cas què l'aforament estigui cobert, no es deixarà entrar ningú mentre la instal·lació no es vagi buidant de gent. De moment, durant aquest matí de divendres s'ha vist un augment considerable dels usuaris, tot i que no s'ha produït cap aglomeració ni incident i l'accés a la instal·lació s'està fent de forma fluïda i sense llargues cues. 

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat aquest dijous l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya per onada de calor. Davant aquesta situació, l'Ajuntament insisteix en què la ciutadania tingui precaució davant l'onada de calor i des de Protecció Civil es recomana estar informat sobre com fer front a l'augment de les temperatures i que es tingui especial cura de les persones més vulnerables (gent gran, infants o malalts crònics). Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, els familiars o veïns grans que viuen sols, per assegurar-se que es troben bé. A casa, es preferible tancar les persianes de les finestres on toca el sol i romandre a les estances més fresques; refrescar-se, beure aigua de forma regular i si hi ha animals de companyia, procurar que no s'estiguin al sol i que s'hidratin.

Si cal sortir al carrer, fer-ho fora de les hores de més calor i no practicar activitat física intensa. S'aconsella portar una gorra o un barret, utilitzar roba lleugera, caminar per l'ombra i portar aigua al damunt. Al cotxe, no es pot deixar ningú sol tancat a l'interior i s'ha d'evitar viatjar en les hores de més calor. Durant aquests dies, cal vigilar l'alimentació i fer àpats lleugers i rics en aigua, per recuperar les sals minerals que es perden mitjançant la suor. S'ha d'evitar beure begudes alcohòliques. Aquestes i d'altres recomanacions les trobareu més detallades a l'espai de Protecció Civil allotjat al web de la Generalitat, www.gencat.cat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari