L’ADF xifra en 250 la xifra de participants a la plantada d’arbres al Turó

Lafarge Cementos explica in situ les línies generals del Pla d’Ús Públic que vol dur a terme a l’antiga cantera

Algunes famílies han fotografiat el moment de plantar el seu arbre
Laura Grau
Jaume Ramon, durant les explicacions sobre el Pla d'ús públic del Turó

Les ratxes de pluja intermitent no han impedit que aquest matí se celebrés la II Festa del Bosc al Turó de Montcada, en la qual han participat més d’un centenar de persones, la majoria públic familiar, que ha volgut contribuir a la repoblació de l’entorn del Mirador de la Pau, plantant diferents espècies de matolls i alzines. Lafarge Cementos ha aprofitat l’activitat, organitzada per l’Associació per a la Defensa Forestal (ADF), per fer visites guiades a la zona ja restaurada de la muntanya i a l’antiga cantera de calcàries que té previst recuperar i convertir en una àrea d’ús públic, en col·laboració amb el Parc de Collserola.

El cap de Medi Ambient i Canteres de l’empresa, Jaume Ramon, ha explicat als visitants les línies generals del pla de restauració de la cantera. La primera fase consistirà en acabar de reomplir l’espai amb terres procedents d’obres públiques, “una operació que dependrà del ritme d’arribada de materials, però que podria enllestir-se a final de 2014”, ha dit Ramon. La segona fase serà la repoblació vegetal del sector i la creació d’una llacuna amb aportació d’aigua natural com a refugi d’amfibis. Altres propostes que s’estan treballant a suggerència d’entitats i associacions de Montcada és la creació d’una Aula de natura, una senda botànica, un centre d’interpretació de la natura i un d’interpretació del paisatge. “Estem recollint tota mena d’idees per part de diferents col·lectius, que hem de valorar conjuntament amb el Parc de Collserola”, ha afirmat el director Vicente Pedro, també present a la jornada. Per part de l’Ajuntament, també han assistit la regidora de Medi Ambient, Judith Mojeda, i el regidor d’Esports, Marc Rodríguez –ambdós del PSC.

L’ADF també ha organitzat a l’entrada del camí que puja a la Font de la Mitja Costa tallers de maquillatge i de reciclatge –aquest últim, a càrrec d’Andròmines– i una xocolatada. L’acte ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Residus, les entitats CEAV, Andròmines i la Societat de Caçadors El Tordo, a més de la gasolinera Rivalca.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari