L’Adif construirà un pas soterrat a l’estació de Santa Maria

La inversió de 2 milions d’euros permetrà connectar les andanes amb ascensors

L’empresa pública Adif, del Ministeri de Foment, ha aprovat una inversió de prop de 2 milions d’euros per a la construcció a l’estació de tren de Santa Maria, al barri de Terra Nostra, d’un pas de vianants soterrat entre les andanes i per a la instal·lació d’ascensors. Segons Adif, els treballs tenen com a objectiu incrementar la seguretat dels usuaris evitant el pas entre andanes de persones amb mobilitat reduïda, mitjançant l’eliminació de barreres arquitectòniques. La construcció d’un pas de vianants és una antiga reivindicació del barri de Terra Nostra, després d’haver-se produït diversos accidents mortals a l’estació de tren de Santa Maria.

El comitè de direcció d’Adif ha aprovat una inversió de 7 milions i mig d’euros per a un pla global de millores a estacions de rodalies de Barcelona. Les actuacions es duran a terme a Montcada, a Barberà, a les dues estacions de tren de Castelldefels i a Vilanova i la Geltrú. D’aquest conjunt, la millora a Montcada i Reixac és la de major envergadura, com ha explicat Daniel Martínez, director de comunicació de l’empresa ferroviària.

Les obres consistiran en fer un pas de vianants inferior entre les dues andanes i construir ascensors. L’actuació pretén millorar l’accessibilitat al tren de persones amb mobilitat reduïda i també garantir la seguretat dels usuaris.

El comitè de direcció d’Adif ha aprovat la inversió i el procés continuarà amb la licitació de l’obra, per a la posterior adjudicació, però l’empresa ferroviària no ha avançat encara cap data. Les millores anunciades ara s’afegeixen a la que ja va anunciar Renfe a l’abril passat per millorar l’accessibilitat a l’estació, per on passen els trens de les línies C4 i C7 de rodalies.
La construcció d’un pas de vianants és un tema que ve de lluny. La redacció del projecte es va adjudicar l’any 2004 i fins ara no s’ha aprovat la dotació econòmica. Des de l’Ajuntament, el Ple ha demanat durant aquests anys que Renfe construís el pas de vianants, amb dues mocions, una aprovada al 2003 i altra al 2006.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari