L’Adif denuncia un membre de la plataforma a favor del soterrament

L’argument de l’empresa pública és que Josep Bacardit va vulnerar la llei ferroviària per travessar les vies

La reclamació del soterrament de l'R" al seu pas per Montcada torna al Congrés dels Diputats
Montcada ha viscut nombroses mobilitzacions per reivindicar el soterrament de la R2
La Plataforma ha convocat diverses manifestacions multitudinàries per demanar el soterrament total
Una de les diverses tallades de vies que s'ha fet al municipi a favor del soterrament
Imatges de la última manifestació que es va fer al maig passat reclamant el soterrament
A la manifestació del 18 de maig pel soterrament van assistir centenars de persones

Josep Bacardit, membre del secretariat de la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total, va rebre ahir dijous, 6 d’octubre, una notificació de la Delegació del Govern que deia que l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) l’havia denunciat per interrompre el trànsit ferroviari en envair les vies de tren de la línia de Portbou el 18 de maig passat. Aquella setmana van tenir lloc dues concentracions que van començar a la plaça Lluís Companys, convocada per Tracte Just. Els manifestants van acabar tallant les vies. L’administració general de l’Estat informa Bacardit en la notificació que se li obre un expedient i que, en funció de les conclusions de la investigació que ara s’inicia, podria ser sancionat amb una multa que podria arribar als 6.000 euros.

Fonts de l’Adif han indicat a www.laveu.cat que la denúncia interposada és “per haver vulnerat la llei ferroviària, havent travessat les vies de tren” i l’han desvinculada de la manifestació. Segons les mateixes fonts, aquell dia el personal de l’Adif va veure com Bacardit creuava les vies i li va demanar que s’identifiqués i que, com s’hi va negar –sempre segons la versió de l’empresa ferroviària–, van demanar que ho fessin els Mossos d’Esquadra, als quals, segons l’Adif, ja no s’hi va negar. En declaracions a aquest mitjà, Bacardit s’ha mostrat prudent davant dels fets però ha negat que els agents de l’Adif li demanessin la documentació: “Els Mossos sí que me la van demanar, els vaig dir que ja tenien les meves dades perquè els vaig donar el dia que ens vam reunir per parlar amb ells de la concentració, però no han estat ells els que m’han denunciat”. El membre de Tracte Just diu que “del que em considero responsable és de participar en un acte per fer justícia a Montcada, com van fer altres centenars de persones”, en referència a la mobilització a favor del soterrament.

Davant d’aquest fet, el portaveu de la plataforma Tracte Just, Jaume Relat, ha mostrat el seu suport “total” a Bacardit i ha mostrat la seva indignació per la denúncia interposada per l’empresa pública, que assegura que “ha estat tota una sorpresa per a nosaltres, donat els avenços que s’han fet en el projecte del soterrament; l’actitud de l’Adif és incomprensible”. El portaveu del col·lectiu ha avançat que la plataforma ja està rebent assessorament legal i que “defensarem en Josep fins on calgui perquè la denúncia ens la fem extensiva a tota la plataforma“. Relat ha explicat que una setmana abans de la manifestació del maig –a la qual van donar ple suport tots els grups municipals del municipi, amb l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez (PSC) al capdavant– es van reunir amb els Mossos i van acordar fer un tall de 15 minuts de les vies, aturant un dels trens que circulava cap a les 20h per la línia de Portbou –Relat, com va fer Bacardit, també va donar les seves dades als agents. Segons el portaveu de la plataforma, tant els agents autonòmics com la Policia Local i l’Adif –que insisteix en què la denúncia no té res a veure amb les mobilitzacions– “sabien que es feia la concentració a la plaça Lluís Companys, a prop de les vies de tren, i que era més que probable el tall de les vies”. Relat –que ha trucat l’alcaldessa per posar-la en coneixement dels fets– ha assegurat que per a les mobilitzacions del maig passat es va seguir el mateix procediment que a les convocades al 2006, “i mai van comportar cap denúncia per part de l’Adif“.

Deixa un comentari