‘L’administració local vetllarà perquè els negocis compleixin escrupolosament la normativa’

L’alcadessa explica les actuacions que s’estan duent a terme per garantir la convivència al barri

L'alcaldessa Laura Campos, durant l'entrevista.
Mario Manzano

Quines mesures ha adoptat l’Ajuntament davant les molèsties de diversos locals d’oci nocturn a Mas Rampinyo?
Hem iniciat el procés per obrir expedients sancionadors als dos locals de Beat Oriol en considerar que la seva activitat no s’ajusta a la llicència. En el cas del bar Niko’s Drink, no hi ha problemes per incompliment de la llicència però, tot i així, li estem fent un seguiment regular per veure si hi ha irregularitats en matèria de sorolls a dins i fora del bar musical.
Els procediments s’han iniciat coincidint amb les queixes?
Abans que el veïnat afectat de la zona de Beat Oriol traslladés la seva preocupació al Ple del passat mes de gener, l’Ajuntament ja tenia constància de la problemàtica i havia començat a actuar a través de la Policia Local, que ha aixecat diverses actes per incompliment d’horaris i molèsties per sorolls. Hem traslladat tota la documentació al departament de Jocs i Espectacles de la Generalitat perquè iniciï els expedients sancionadors, ja que el consistori no té competència en aquest àmbit.

Hem traslladat tota la documentació al departament de Jocs i Espectacles de la Generalitat perquè iniciï els expedients sancionadors, ja que el consistori no té competència en aquest àmbit.

Mentre segueix el procés, els locals poden seguir oberts?
Sí, sempre i quan l’activitat sigui la que marca la llicència. Davant de possibles festes que hem vist anunciades amb motiu del Carnaval, des del departament de Llicències de l’Ajuntament hem enviat una notificació als propietaris advertint-los que anirem més enllà i iniciarem els tràmits per incoar un expedient de clausura o revocació de la llicència si l’ activitat no s’ajusta a la que tenen atorgada.
L’Ajuntament podria tancar aquests locals d’oci?
No és tan fàcil tancar un negoci o retirar una llicència i tampoc es pot fer d’avui per a demà. Si a la Zona Hermètica de Sabadell hi ha un munt de locals que no s’han tancat malgrat la problemàtica que generen, vol dir que és un procés llarg i complicat.

No és tan fàcil tancar un negoci o retirar una llicència i tampoc es pot fer d’avui per a demà

Els veïns es pregunten per què s’atorguen llicències d’ús recreatiu al costat d’habitatges.
Perquè la normativa urbanística ho permet. Atorgar una llicència és un procés reglat i, si es compleixen tots els requisits, l’Ajuntament no pot negar-s’hi. Si ho fes, aleshores qui estaria cometent una il·legalitat seria l’administració.
Com es pot fer compatible el dret al descans amb el del gaudi de l’oci nocturn?
A Montcada, tenim un dèficit d’oci nocturn i està bé que hi hagi aquests tipus de locals, però s’han de fer compatibles amb el descans del veïnat. L’administració local vetllarà perquè els negocis compleixin escrupolosament la normativa, tot i que la ciutadania també ha de ser responsable quan surt del local perquè els veïns puguin gaudir del seu dret al descans.

2 respostes a “‘L’administració local vetllarà perquè els negocis compleixin escrupolosament la normativa’”

  1. E Vi Go E Vi Go ha dit:

    vetllar sense preveure un pla d acció que solvent i els problemes és inapropiat si són gestor , un cop es renunciar a solventarse les situacions que no tenen sortida com es morir.

Deixa un comentari