Lafarge assegura que l’impacte visual de l’explotació de pissarres serà mínima

La cimentera manifesta que no ha demanat cap permís per ampliar l’activitat extractiva

Lafarge Cementos ha expressat públicament el seu posicionament respecte la informació referida a l’ampliació de l’activitat extractiva al Turó de Montcada. La companyia ha explicat que actualment està en tràmits per obtenir l’Autorizació Ambiental Integrada (AAI) que garanteix les millors mesures de prevenció de la contaminació per a qualsevol instal·lació i que, per aquest motiu, ha sotmés a exposició pública els seus projectes d’explotació i restauració de l’extracció minera del Turó. Segons Lafarge, en la seva sol·licitud per a l’AAI no es fa cap referència a l’ampliació de l’explotació i només se sol·licita a l’Administració l’inici de l’activitat extractiva en una de las zonas que està dins de l’àrea de la concessió atorgada l’any 1992. El comunicat de l’empresa manifesta que el sector “gairebé no té vegetació, per la qual cosa l’impacte visual que causarà l’activitat extractiva serà mínim”.
La cimentera afegeix en el seu escrit que la concessió administrativa de què disposa li permet extraure de la zona matèria prima imprescindible per a la fabricació del ciment com és la calissa i la pissarra, recursos considerats d’utilitat pública. Lafarge també recorda que compta amb un Pla de Restauració ecològica de l’área perquè, a mesura a medida que acabi l’activitat extractiva, es retorni al sector la biodiversita preexistent.
Els plans de la cimentera no compten amb el vistiplau de l’Ajuntament ni del Grup de Medi Ambient-Ecologistes en acció. Aquest col·lectiu, amb el suport de vuit entitats, i l’AV de Can Sant Joan i Esquerra han presentat al·legacions en contra davant de la Generalitat de Catalunya. El Consistori exposarà el projecte públicament perquè de l’1 al 10 de setembre les associacions o particulars que vulguin puguin presentar les seves al·legacions.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari