L’Agència de Residus condicionarà els espais on ara hi ha abocadors il·legals

La Generalitat aportarà el material necessari per dur a terme els treballs, valorats en 113.000 euros

L’Agència Catalana de Residus –que depèn del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya– es farà càrrec de la clausura dels abocadors il·legals de Montcada i Reixac així com d’altres punts on s’abandonen residus de la construcció, enderrocs i materials en desús. La Generalitat destinarà un total de 113.368 euros per fer aquesta actuació, que es divideix en dues parts amb un pressupost diferent. La presència de punts on es deixen residus és un problema que el municipi pateix fa anys i des de final de l’any passat, l’Ajuntament ha fet actuacions per solucionar-lo (a la imatge, actuació de principi d’any a un abocador).

Un dels punts on l’Agència Catalana de Residus actuarà serà la pollancreda del riu Bèsos, una zona situada al nord de Montcada que limita amb Sant Fost de Campsentelles. Aquests treballs estan valorats en 63.000 euros. Un altre lloc on també es faran treballs de clausura i restauració és el camí de Ca n’Albinyana, una de les zones més afectades per l’existència d’abocadors il·legals. Es tracta d’un sector agrícola envoltat de zones residencials i industrials que limita amb la Llagosta. Aquesta actuació té un pressupost de 50.000 euros.

El president de l’Àrea Territorial i regidor de Medi Ambient, Sergio Hermoso (PSC), ha explicat que l’Agència de Residus no dóna directament els diners de la subvenció a l’Ajuntament sinó que aporta el material i l’equip humà necessari per procedir als treballs de condicionament. L’aportació actual de l’Agència de Residus servirà per mantenir els espais nets i col·locar mesures disuasòries per evitar l’abocament de deixalles. Hermoso ha avançat que aquesta actuació “és una solució a mitjan termini, perquè la intenció final del Consistori és recuperar els espais afectats per l’abandonament de residus i integrar-los dins la resta del territori de Montcada i Reixac”. D’altra banda, l’Agència de Residus també ha atorgat a l’Ajuntament un ajut de 34.991 euros per fomentar la recollida selectiva de matèria orgànica a la zona de Mas Duran.

Foto: Premsa de l’Ajuntament de Montcada i Reixac

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari