L’Ajuntament actualitza l’ordenança de civisme per respondre a noves situacions socials

El Consistori renovarà gairebé al 100% l’ordenança sobre civisme, que incorpora temes relacionats amb el medi ambient, la neteja i els sorolls, entre d’altres.

L’Ajuntament de Montcada i Reixac renovarà gairebé en la seva totalitat l’ordenança de convivència ciutadana a l’espai públic, que substituirà la que hi ha vigent des de l’any 1992 i que ha quedat obsoleta. El text s’adapta a la realitat actual i regula aspectes vinculats a nous comportaments als carrers, qüestions mediambientals, residus, neteja i sorolls, entre d’altres. Així mateix, s’adequa a la legislació general que avui dia s’aplica a cada cas i tipifica les faltes com a lleu, greu o molt greu. L’aprovació del nou text és un dels punts de l’ordre del dia del ple municipal de març, que tindrà lloc avui a la Casad de la Vila (19.30h).

La presidenta de l’Àrea Interna de l’Ajuntament, M. Carmen Porro (PSC), ha manifesat que la revisió del document respon “a una inquietud política del govern i també a les demandes recollides en les reunions que han mantingut recentment els responsables dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local amb representants de les entitats veïnals”. En la redacció del nou text han participat els polítics i tècnics de l’Àrea Interna i de l’Àrea Social del Consistori i s’ha ofert als portaveus dels diferents grups amb representació municipal la possibilitat de fer aportacions.

El document se sotmetrà a informació pública durant 30 dies un cop passat el Ple, a fi que s’hi puguin presentar al·legacions, reclamacions o suggeriments. Porro ha destacat que la intenció de l’Ajuntament és incloure el màxim d’aportacions de ciutadans, entitats i grups polítics.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari