L’Ajuntament afirma que més del 75% del clavegueram arranjat es troba en bones condicions

Agbar és la concessionària del servei des de l’any 2010

Treballs de neteja del clavegueram
Agbar

L’informe d’activitat del 2012 constata que el 77% del clavegueram sobre el qual s’ha efectuat el manteniment preventiu es manté en bones condicions, segons les dades aportades per l’Ajuntament. El 23% restant correspon a trams de la xarxa que encara es torben molt bruts. Aquest percentatge s’ha obtingut després de l’adjudicació del servei de manteniment a Aigües de Barcelona (Agbar), al 2010. L’Ajuntament ha explicat que ll’empresa de certificació de qualitat Applus ha atorgat a Agbar la norma ISO 9001 i de qualitat ambiental ISO 14001 en la gestió del servei de manteniment i neteja del sistema de clavegueram de Montcada i Reixac.

Enguany, segons ha avançat el consistori, les tasques d’arranjament se centraran al centre, Terra Nostra i Font Pudenta. “Les xifres posen de manifest que s’està actuant en la bona direcció per tenir una xarxa de clavegueram en bon estat i, al mateix temps, que redueixi el risc d’incidències i solucioni els punts amb problemes recurrents”, ha explicat la regidora de Serveis Municipals, M. Carmen Porro (PSC). L’edil afirma que “els darrers episodis de pluja intensa no han comportat incidents remarcables gràcies a aquest manteniment constant i preventiu del clavegueram”.

Des de la concessió del servei s’han netejat els més de 3.000 embornals del municipi i s’ha actuat en un 25% de les escomeses municipals, situades en equipaments públics. Al llarg del 2012, Agbar va fer un total de 88 actuacions amb caràcter urgent, de les quals 43 es van resoldre amb un desembús i altres 45, amb obra civil. Per tal de fer aquestes actuacions, l’adjudicatària utilitza tecnologia de darrera generació i les inspeccions que es realitzen amb càmeres robot i perxes amb càmera per conèixer l’estat del clavegueram. La xarxa de clavegueram de Montcada i Reixac té 102 quilòmetres de llarg i per netejar-la es fa servir aigües freàtiques. El telèfon gratuït d’emergències d’aigües és el 900 700 720.

Deixa un comentari