L’Ajuntament anuncia la voluntat d’assumir la titularitat de l’EB Font Freda

El Ple dóna llum verda a l’expedient definitiu d’expropiació de les famílies del carrer dels Horts

Tots els grups municipals van aprovar ahir al Ple el projecte de remodelació de l’Escola Bressol Font Freda, amb un import de 530.000 euros. En el punt on no hi ha haver unanimitat, però, va ser en la fórmula que el Consistori ha decidit finançar l’actuació. Les obres es costejaran amb una subvenció d’uns 250.000 euros del Departament d’Educació de la Generalitat –5.000 euros per a 50 places– i amb el traspàs dels diners que havien destinats a la remodelació del carrer Major.

El finançament formava part d’un punt d’un expedient de modificació de crèdit per dotar la Regidoria d’Integració Social i Drets Civils d’un equip informàtic, valorat en 1.930 euros. ICV-EUiA es va abstenir en el projecte econòmica de l’Escola Bressol i va votar en contra de l’altra modificació de crèdit. El portaveu ecosocialista, Josep M. González, va acusar el govern “de manca de previsió a només dos mesos d’haver aprovat els pressupostos”. Esquerra va votar a favor de la dotació pressupostària per a l’Escola Bressol, però en contra de la modificació per als aparells informàtics. El PPC va votar a favor de tots dos expedients.

L’objectiu del Consistori és que l’Escola Bressol passi a la xarxa de centres públics, però també continuar comptant amb la Cooperativa d’Escoles Bressol de Montcada, que avui dia gestiona l’equipament. “Aquesta Cooperativa, que ha complert 25 anys de vida aquest any, té una magnífica trajectòria i volem seguir comptant amb ella”, ha explicat la regidora d’Educació, Ana Rivas (PSC).

L’Escola Bressol Font Freda, situada al recinte del CEIP amb el mateix nom, actualment ofereix una aula per a nens d’1 a 2 anys i dues per a infants de 2 a 3. Les reformes permetran comptar amb una aula més de P-1 i una de nova per a lactants (0 a 1 any), ampliant així l’oferta de 41 a 74 places. El projecte també preveu dotar l’equipament de cuina pròpia, igual que l’Escola Bressol Camí del Bosc, a Can Cuiàs, així com la modernització de tota la xarxa de serveis de subministrament. Rivas ha destacat que l’ampliació de places al Font Freda respon a “la voluntat del govern d’ampliar el nombre de places de llar d’infants al municipi i arribar a 210”.

L’anunci d’ampliació de places coincideix amb la celebració del 25è aniversari de la Cooperativa d’Escoles Bressol, que compta amb dues seus al municipi, una a la plaça Lluís Companys i l’altre al col·legi Font Freda. La Cooperativa ha organitzat diferents actes commemoratius per a la setmana vinent. Un dels més destacats és la inauguració d’una mostra commemorativa de fotografies a la casa de la Vila el proper dimarts, a les 19h a la Casa de la Vila, i una festa divendres 7 de març, a la plaça de l’Església, a les 17.30h.

D’altra banda, la sessió també va donar llum verda a la resolució definitiva de les expropiacions dels domicilis del carrer dels Horts on viuen tres famílies, afectades per la creació d’un nou vial a la Ribera. La família que anava a viure a un pis protegit de Badalona finalment es queda a Montcada, al carrer Ferrer i Guàrdia de Mas Rampinyo. Aquest punt es va aprovar amb el vot a favor de tots els grups menys Esquerra, que s’hi va abstenir.
Un dels punts que va generar més debat va ser l’aprovació de la nova ordenança reguladora de la publicitat estàtica a la via pública, per comptabilitzar l’activitat comercial amb l’entorn. El PP va votar-hi a favor i Esquerra i ICV-EUiA, en contra. Els dos grups consideren que l’ordenança s’ha elaborat per donar cobertura “a una activitat que l’Ajuntament estava duent a terme de manera irregular”.

El Ple també va aprovar les dades d’habitants del padró municipal. A data 1 de gener del 2008, a Montcada hi ha empadronades 33.144 persones, 650 més que l’any passat. La distribució de la població és la següent: Montcada Centre i Vallençana-Reixac, 8.725 habitants; Font Pudenta, 1.716; la Ribera, 2.337; Mas Rampinyo, Can Pomada i Mas Duran, 4.815; Carrerada i Pla d’en Coll, 4.304; Terra Nostra, 3.038; Can Sant Joan, 5.013; i Can Cuiàs, 3.196 habitants. Per gèneres, la població està bastant equilibrada, amb un total de 16.604 homes i 16.540 dones.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari