L’Ajuntament anuncia les actuacions previstes a la muntanyeta aquest any

Després de l’estiu es remodelaran els carrers Novell i Triangle

L’Ajuntament va exposar ahir als veïns els projectes que s’executaran al 2010 en el marc del Pla Integral de la muntanyeta de Can Sant Joan, en un acte fet al Kursaal amb l’assistència d’unes 150 persones. La primera actuació de millora de l’espai públic s’executarà després de l’estiu i consistirà en la remodelació del carrer Novell, a la part més alta del barri, i del tram del carrer Triangle entre Novell i Cim. El projecte, que s’està enllestint, compta amb un pressupost de 450.000 euros, aportats a parts iguals per la Generalitat i el consistori. Enguany, també es posaran en marxa altres accions en l’àmbit social –amb una inversió de 50.000 euros– com un curs d’iniciació a la informàtica. Les inscripcions acabaran el 26 d’abril al Kursaal. Les classes començaran el dia 29 i finalitzaran el 22 de juny, amb un total de 16 sessions de dues hores al matí.

 

També aquest any, s’han previst tres iniciatives per incloure la perspectiva de gènere en el disseny de l’espai urbà: la celebració d’unes jornades sobre urbanisme i gènere, un taller sobre dona i urbanisme enfocat en la remodelació del Mirador de les Cultures i l’anàlisi del projecte d’intervenció integral amb perspectiva de gènere. En l’àmbit del foment de la participació, el Pla també ha previst al 2010 unes jornades formativa adreçades a entitats i ciutadans per tal de reflexionar sobre el paper de les associacions. També es farà un taller participatiu sobre el projecte del Mirador de les Cultures.

 

Objectiu. “El Pla de Barris servirà per integrar la muntanyeta a la resta de Can Sant Joan”, va indicar la regidora del Pla Integral, Alicia Solano, en la seva primera intervenció pública com a edil després d’haver pres possessió del càrrec. El projecte de millora d’aquest sector va ser inclós per la Generalitat en la cinquena convocatòria d’ajuts de la Llei de Barris, amb un pressupost de 10.276.000 euros entre el 2008 i el 2012. Les actuacions engloben diversos àmbits, tot i que en el cas de la muntanyeta el 90% dels projectes es destinaran a la millora de l’espai públic.

 

 

 

Deixa un comentari